Economic

Reprezentantii Blue Air, cotraatac la decizia de intrare in insolventa

Ziarul de Vrancea
11 oct 2010 559 vizualizări
Compania Blue Air va continua sa opereze singura sau cu administratorul judiciar desemnat, iar astazi va depune o cerere de suspendare a inceperii procedurii de insolventa, a declarat simbata Gheorghe Racaru, directorul de strategie si dezvoltare al grupului care detine operatorul aerian

"Din punctul meu de vedere, aceasta hotarire a fost luata ori in necunostinta de cauza, ori din motive pe care nu le cunosc. Avem copia dosarului de la tribunal in care sint toate dovezile ca platile datoriilor au fost prezentate instantei", a spus Racaru, intr-o conferinta de presa. Coordonatorul departamentului juridic al Blue Air, Luana Stanciu, a precizat ca firma pe care o reprezinta a facut deja recurs impotriva sentintei judecatoresti. "Inca odata avem de-a face cu erori judiciare pe care le platim cu totii. Ieri s-a comis un act de injustitie strigator la cer. Exista toate dovezile la dosar ca ne-am achitat debitele. Nu este normal ca noi sa aflam din presa despre o sentinta a tribunalului", a adaugat Stanciu. Ea a precizat ca Blue Air va face toate demersurile juridice impotriva acelora care i-au atacat imaginea. Stanciu a explicat ca atunci cind a aflat din presa, in luna martie, ca exista o cerere de insolventa din partea Carpatair, Blue Air a achitat datoria de 30.000 euro dupa citeva zile. La fel s-a intimplat si in luna mai, cind firma Service Excellence Solutions a depus o cerere de insolventa pentru o datorie de 48.000 de euro, pe care operatorul aerian a platit-o tot in decurs de citeva zile. "S-a mai vehiculat ieri in presa ca avem datorii catre Club Zexe si Tarom. Cu Club Zexe avem o intelegere amiabila si am platit ieri 85.000 lei, care reprezinta mai mult de o treime din datoria pe care o vom plati integral in citeva saptamini", a mai aratat Racaru, adaugind ca in cazul Tarom exista niste penalitati in urma unui contract care vor fi achitate la rindul lor. "In acest dosar de insolventa, judecatorul s-a pronuntat pe altceva decit ce a ramas in pronuntare. Foarte grav! Va trebui sa raspunda si purtatorul de cuvint al tribunalului, care a lansat in presa ca avem datorii de 200.000 de euro, cind de fapt, chiar daca am lua in calcul datoriile initiale catre cele doua companii, pe care le-am platit, suma era sub 80.000 euro", a spus Stanciu. Ea a adaugat ca informatia privind intrarea in insolventa a Blue Air a aparut si disparut vineri de citeva ori pe calculatoarele din holul Tribunalului Muncipiului Bucuresti, urmind ca tot vineri, la ora 20:15, sa apara dosarul pe site-ul tribunalului. Totodata, reprezentantii companiei aeriene au anuntat ca Blue Air a lansat vineri programul de vara pentru 2011, care cuprinde peste un milion de bilete, din care s-au vindut intr-o singura zi aproape jumatate, in valoare de peste 700.000 euro. Racaru a vorbit si despre restructurarea companiei, realizata in proportie de 75%, si de faptul ca in aceasta luna compania va inchiria doua-trei avioane. "Tarifele aferente ratelor de inchiriere sint la jumatate fata de cele din 2007-2008", a aratat Racaru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.