Economic

Productie record de porumb

Ziarul de Vrancea
9 oct 2010 904 vizualizări
Romania va ocupa anul acesta locul doi in UE la productia de porumb, potrivit calculelor Reuters

Romania va devansa Italia si se va plasa anul acesta pe locul doi in Uniunea Europeana (UE) la productia de porumb, care va ajunge probabil la 9,4 milioane de tone, cantitate depasita numai de productia din Franta, potrivit calculelor Reuters. Romania a recoltat 6,3 milioane de tone de porumb de pe doua treimi din suprafata insamintata, potrivit unor date obtinute de Reuters. Un oficial al Ministerului Agriculturii a declarat agentiei de stiri ca recoltarea va fi completa in doua saptamini. "Datele sint surprinzator de bune. Sintem martorii cresterii productivitatii la peste patru tone la hectar", a afirmat oficialul. Romania a insamintat 2,3 milioane de hectare cu porumb, iar autoritatile au estimat initial o productie de opt milioane de tone, comparativ cu 7,9 milioane de tone anul trecut. Reuters noteaza ca Romania ocupa primul loc in UE la suprafata insamintata cu porumb, insa are cea mai slaba eficienta, avind in vedere ca productivitatea este in mod traditional redusa, din cauza lipsei sistemelor de irigare si a investitiilor. Analistii apreciaza ca terenurile agricole din Romania sint subevaluate in comparatie cu cele din state sau alte zone din UE, precum Marea Britanie sau vestul Germaniei. Cu toate acestea, problemele legate de proprietatea acestor terenuri descurajeaza investitiile. Italia estimeaza o recolta de porumb de 7,7 milioane de tone in acest an, fata de 7,9 milioane de tone in 2009.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.