Economic

Noul sef al HP, pachet salarial estimat la 52 milioane dolari

Ziarul de Vrancea
4 oct 2010 411 vizualizări
Noul director general al Hewlett-Packard (HP), Leo Apotheker, va primi un pachet salarial estimat la 52 de milioane de dolari pe o perioada de trei ani, mai mult decit a incasat fostul sef al companiei, Mark Hurd, in cinci ani, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Pachetul salarial al fostului director HP a fost evaluat de firma americana de consultanta James F. Reda Associates la 32 de milioane de dolari. Hurd a preluat postul la HP in 2005 sia demisionat in august anul acesta, dupa ce o investigatie interna a evidentiat ca a incalcat codul intern al companiei privind practicile in afaceri. Valoarea pachetului salarial al noului director ia in calcul pretul de inchidere din sedinta de vineri al actiunilor HP, respectiv 40,07 dolari, dar si incasarea de catre Apotheker a bonsului maxim pentru primul sau an fiscal. Directorul HP va primi un salariu de baza de 1,2 milioane de dolari si un bonus de pina la 6 milioane de dolari, comparativ cu salariul de 1,4 milioane de dolari si bonsul maxim de 8,4 milioane de dolari al predecesorului sau.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.