Economic

Azomures a investit doua milioane de euro si a concediat 160 de salariati

Ziarul de Vrancea
4 oct 2010 504 vizualizări
Combinatul producator de ingrasaminte chimice Azomures din Targu Mures a investit peste doua milioane de euro in noi linii tehnologice de ambalare a produselor, modernizarea fiind insotita de disponibilizarea a aproximativ 160 de angajati.

Directorul comercial al combinatului Azomures, Mihai Ogrean, a declarat ca investitia se ridica la peste doua milioane de euro, recuperabila in citiva ani, si va avea ca efect un aspect al produselor livrate mult mai ingrijit si chiar o productivitate mai mare a muncii. "Dupa cum puteti si vedea din cele expuse aici, spre deosebire de ambalajele traditionale, pe care le-am folosit pina acum, respectiv sac interior - polietilena, sac exterior - polipropilena, in care manopera avea o pondere insemnata, am achizitionat pentru doua din cele mai importante sectii producatoare - Azotat de amoniu si NPK, mai putin la Uree, unde livram mult mai putina marfa, cantitativ vorbind - doua linii pe fiecare unitate, de ambalare modernizata, constind intr-o linie de ambalare automata cu saci mari, de 500 de kilograme, si o linie la saci de 50 de kilograme", a spus Ogrean. Acesta a aratat ca, daca la o linie obisnuita, traditionala, lucrau opt persoane, in noul sistem, automatizat, lucreaza o persoana si doua stivuitoare, cu doi motostivuitoristi, care pot sa aiba aceeasi productivitate ca si trei linii anterioare, respectiv 24 de persoane. "Ca atare, este o linie moderna, totul este automatizat, livrarea in continuare se va face in saci de polietilena, mult mai rezistenti, cu o grosime mult mai mare decit cei obsnuiti, de pina acum, pentru ca preiau si sarcina polipropilenei din punctul de vedere al rezistentei", a spus Ogrean. Directorul comercial de la Azomures a aratat ca marfa va fi livrata in trei variante si nu se va renunta nici la variantele de ambalare anterioare. "Productivitatea in sector va creste considerabil, aspectul produselor livrate va fi mult imbunatatit, asa ca speram ca odata cu implementarea - care va fi probabil definitivata pina la mijlocul acestei luni - sa ne mindrim ca iesim pe piata nu numai cu ingrasaminte de calitate, ci si cu un aspect comercial mai ingrijit", a spus el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.