Economic

Isarescu, capcana populismului si drumul spre iad

Ziarul de Vrancea
1 oct 2010 607 vizualizări
Capcana populismului este dominanta in discursul public si reprezinta "drumul spre iad", iar riscul de a promite mai mult decit isi permite economia, care a facut foarte mult rau Romaniei, este in crestere odata cu apropierea alegerilor, a afirmat ieri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Nu este suficient sa ai intentii bune si sa vorbesti bine la televizor, capcana populismului ne pindeste si este aproape dominanta in discursul public de astazi si este exact drumul spre iad (...) Riscul de a confunda dorinta cu putinta a facut deja foarte mult rau Romaniei. Riscul ne pindeste pentru ca alegerile se apropie si tentatia de a promite mai mult decit poate acorda economia este mare", a spus Isarescu in conferinta "Coordonate de actualitate ale restructurarii economiei romanesti". El a aratat ca, in final, rolul factorului politic este sa gaseasca un echilibru intre ceea ce se poate si ceea ce se doreste si sa echilibreze in timp povara fiscala pe generatii. Vorbind despre politicile fiscale si privind forta de munca, guvernatorul BNR a aratat ca "ambele au stirnit, mai ales in acest an, prea multe pasiuni politice, sociale, sindicale si un studiu prea putin aprofundat".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.