Economic

Vehiculele electrice si hibride, vedetele salonului auto de la Paris

Ziarul de Vrancea
1 oct 2010 567 vizualizări
Constructorii de automobile si componente s-au reunit, ieri, la salonul auto de la Paris, pentru a pregati iesirea din criza cu zeci de modele noi, vedetele fiind vehiculele electrice si hibride, relateaza AFP

La expozitie sint asteptate peste 300 de marci din 20 de tari, care vor prezenta modele stralucitoare, precum decapotabila Ferrari SA Aperta, limitata la 80 de exemplare, sau automobile Citroen si Renault, realizate in colaborare cu companiile de moda Lacoste si Miss Sixty. Mercedes va prezenta noua generatie de automobile coupe cu patru usi CLS, Ford noul Focus ST (care va fi lansat in 2012). Peugeot va prezenta modelul 508, succesorul automobilului 407, iar Citroen noul C4. Potrivit miliardarului Vincent Bollore, al carui grup omonim va prezenta modelul electric Blue Car, automobilele electrice vor ajunge rapid sa reprezinte 10%-15% din piata mondiala. Dieter Zetsche, presedintele Daimler, estimeaza ca vinzarile de masini electrice vor atinge circa 5% din totalul la nivel mondial in 2020. Renault isi completeaza gama cu berlina Fluence ZE (emisii zero), vehiculul comercial compact Kangoo Express ZE, asteptat in 2011, si versiunea aproape finala a conceptului Zoe, urmasul automobilului Clio. Peugeot a inceput comercializarea automobilelor de oras iOn, iar Citroen a prezentat masina C-Zero, derivata din Mitsubishi i-Miev. Citroen expune totodata vehiculul utilitar electric Berlingo. Nissan vine la Paris cu berlina electrica Leaf et Smart, care va fi disponibila in 2012. Producatorul sud-coreean Kia prezinta masina electrica Pop, surprinzatoare prin forma geamurilor laterale si a acoperisului cu geam. Si Chevrolet s-a prezentat cu patru noi modele, intre care si masina electrica Volt, pentru consolidarea pozitiei sale in Europa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.