Economic

Cumparatorii ar plati maxim 10.000 euro in plus pe o locuinta noua

Ziarul de Vrancea
30 sep 2010 466 vizualizări
Peste trei sferturi din tranzactiile pe piata rezidentiala sint cu locuinte vechi, cele mai multe cu preturi in jurul a 60.000 euro, iar cumparatorii sint dispusi ca plateasca cu pina la 10.000 euro in plus pentru un apartament nou, fata de unul vechi, din aceeasi zona, potrivit Coldwell Banker

Mai mult de jumatate din tranzactii sint incheiate prin programul "Prima Casa", apartamentele care inregistreaza cele mai bune vinzari incadrindu-se sau fiind apropiate ca pret de plafonul de 60.000 de euro, desi potentialii cumparatori ar fi dispusi sa plateasca cu pina la 10.000 de euro in plus pentru un apartament nou, fata de unul vechi, daca este situat in aceeasi zona, se arata intr-un comunicat al Coldwell Banker Affiliates of Romania, una dintre cele mai active companii locala de consultanta pe segmentul rezidential. "In ceea ce priveste perioada imediat urmatoare, daca masurile de austeritate nu au determinat deja o prabusire a preturilor, in adevaratul sens al cuvintului, e putin probabil sa asistam la ajustari semnificative in absenta altor reduceri salariale sau a livrarii pe piata a unui portofoliu vast de locuinte preluate de catre bancile finantatoare", a declarat, in comunicat, Valentin Ilie, director executiv al Coldwell Banker Affiliates of Romania. In opinia sa, pe termen mediu vor conta insa si deciziile luate de catre dezvoltatorii proiectelor noi, finalizate partial sau integral, in contextul in care 80%-90% din tranzactiile incheiate in acest moment sint cu locuinte vechi. Pe de alta parte, Coldwell Banker Affiliates of Romania apreciaza ca preturile de tranzactionare au inregistrat o scadere medie de 10% in ultimele patru luni. Daca in privinta preturilor solicitate de catre proprietari scaderea a fost de circa 5-8% , in zona preturilor finale de tranzactionare reducerea inregistrata a fost chiar mai importanta. Proprietatile scoase la vinzare isi gasesc mai greu un cumparator, astfel ca vinzatorii sint fortati sa scada mai mult preturile de tranzactionare. "Negocierile dintre vinzatori si cumparatori dureaza mai mult, in special dupa anuntul de reducere a salariilor bugetarilor coroborat cu celelalte masuri adoptate recent de autoritati", a declarat Alexandru Pricop, managing partner al Coldwell Banker.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.