Economic

Germania cere masuri dure pentru tarile din UE care incalca disciplina bugetara

Ziarul de Vrancea
28 sep 2010 489 vizualizări
Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, vrea ca regulile Uniunii Europene referitoare la disciplina bugetara sa includa sanctiuni cvasiautomate in cazul statelor care incalca legislatia, potrivit unor propuneri facute omologilor sai, transmite Reuters

Intr-o scrisoare adresata ministrilor de Finante din UE, Schaueble a aratat ca masurile mai ferme menite sa previna si sa corecteze deficitele excesive sint esentiale pentru consolidarea guvernantei bugetare in UE, afectata in acest an de criza din Grecia. Schaeuble a cerut ca accesul statelor la fondurile structurale si pentru dezvoltare ale Uniunii sa fie conditionat de respectarea prevederilor Pactului de Stabilitate si Crestere. "Concomitent, Pactul trebuie sa includa masuri mai rapide, care sa fie aplicate cvasiautomat", se arata in scrisoare. Autoritatile germane vor astfel sa se evite repetarea crizei din Grecia. In cazul tarilor din zona euro care incalca serios regulile uniunii monetare, Schaeuble a propus ca drepturile de vot ale acestora in Consiliul UE sa fie suspendate cel putin un an. Ministrii de Finante din UE se reunes luni la Bruxelles pentru a discuta reformarea Pascului de Stabilitate si Crestere.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.