Economic

Furnizorii de internet, obligati sa publice date despre reclamatiile clientilor

Ziarul de Vrancea
28 sep 2010 474 vizualizări
Furnizorii de internet vor fi obligati sa publice parametrii de calitate si procedurile de masurare a acestora pe paginile proprii de internet si in contractele cu clientii, potrivit unui proiect de decizie al Autoritatii Nationale pentru Administrarea si Reglementarea in Comunicatii (ANCOM).

Astfel, furnizorii de servicii de acces la internet vor avea obligatia publicarii parametrilor de calitate administrativi precum termenul necesar pentru furnizarea accesului la internet, termenul de remediere a deranjamentelor, frecventa reclamatiilor utilizatorului, a celor referitoare la deranjamente si privind corectitudinea facturarii, precum si termenul de solutionare a reclamatiilor utilizatorilor, se arata intr-un comunicat al ANCOM. Totodata, furnizorii cu peste 1.000 de conexiuni vor publica si parametrii de calitate tehnici, precum viteza de transfer a datelor, intirzierea de transfer, variatia intirzierii de transfer si rata pierderii de pachete. Furnizorii de servicii de acces la internet mentionati vor realiza, administra si pune la dispozitia utilizatorilor o aplicatie proprie care sa masoare si sa evalueze, in timp real, indicatorii tehnici de calitate pentru serviciul de acces la internet. "ANCOM considera ca imbunatatirea gradului de informare a utilizatorilor contribuie la cresterea puterii consumatorilor si a capacitatii acestora de a-si apara mai bine interesele, si in acelasi timp stimuleaza si sustine concurenta. Utilizatorii informati, care sint pregatiti sa-si exercite abilitatea de a alege, pun o presiune necesara asupra furnizorilor, stimulindu-i sa ofere servicii inovatoare, la o calitate tot mai buna si la tarife tot mai competitive", a declarat in comunicat, presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.