Economic

Doua treimi dintre masinile controlate de RAR au prezentat grave nereguli

Ziarul de Vrancea
24 sep 2010 538 vizualizări
Cele mai frecvente abateri inregistrate sint proasta functionare a dispozitivelor de iluminare si semnalizare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor fata si spate, defectiuni ale sistemului de frinare

Inspectorii Registrului Auto Roman au verificat in trafic, de la inceputul anului si pina la 15 septembrie, 50.763 de vehicule la nivelul intregii tari, iar la doua treimi dintre acestea au fost constatate diferite probleme tehnice sau legate de documente, potrivit unui comunicat al institutiei. "Jumatate dintre vehiculele cu probleme au fost considerate ca fiind neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere, prezentind defectiuni precum proasta functionare a dispozitivelor de iluminare si semnalizare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor fata si spate, defectiuni ale sistemului de frinare etc", se arata in comunicatul Registrului Auto Roman (RAR). Dintre vehiculele neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere, 2.235 (13,3%) au fost considerate de inspectorii ca prezentind pericol iminent de accident. Inspectorii au constatat ca vehiculele aveau sisteme de frinare ineficace, elemente componente ale sistemelor de frinare deteriorate sau mecanismul de directie intr-o stare necorespunzatoare. Din totalul vehiculelor oprite in trafic, in 6.288 de cazuri s-a constatat depasirea normelor maxime de poluare, 1.081 de vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordante intre seria poansonata pe sasiu/caroserie si cea din documente, schimbarea culorii autovehiculului sau a categoriei de utilizare) si 2.434 de vehicule au fost neconforme din punct de vedere al efectuarii inspectiei tehnice periodice (ITP fals, ITP expirat, lipsa acte). Reprezentantii RAR au subliniat ca rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece inspectorii opresc pentru verificare doar acele vehicule care sint susceptibile de a prezenta defectiuni.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.