Economic

Basescu: In niciun caz FMI nu va mai finanta deficitul bugetar

Ziarul de Vrancea
23 sep 2010 484 vizualizări
Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, la RRA, ca "in niciun caz" FMI nu va mai finanta, in viitorul acord, deficitul bugetului de stat al Romaniei, asa cum se intimpla in prezent, afirmind ca noul angajament va fi "cel mai probabil un asa numit acord de precautie".

"Va stabili Guvernul asta (momentul demararii unor negocieri pentru un nou acord cu FMI - n.r.). Guvernul si guvernatorul BNR, pentru ca FMI are doi parteneri in Romania: Ministerul de Finante, deci Guvernul, si Banca Nationala", a declarat Traian Basescu. El a subliniat faptul ca FMI, ca regula generala, nu finanteaza deficite ale bugetelor, ci finanteaza, de regula, consolidarea rezervei valutate a Bancii Nationale. "Doar in acest acord au fost exceptii in care vreun miliard jumatate s-au dus in bugetul de stat pentru ca era situatia extrem de dificila, dar in niciun caz FMI nu va mai accepta sa finanteze deficitul bugetului de stat al Romaniei", a precizat Basescu. "Daca discutam de problema deficitului bugetului de stat, este clar ca Romania nu va trebui sa ia bani de la FMI. Daca discutam de partea de credibilitate, Romania trebuie sa fie intr-un acord cu FMI", a adaugat seful statului. El a mai spus ca tipul de acord care va fi incheiat cu FMI ramine sa se decida "catre sfirsitul anului". "Va fi problema Guvernului, a BNR. In mod cert, un acord cu FMI va exista. Poate fi un acord in care sa fie vorba de finantare, ceea ce este putin probabil, sau cel mai probabil va fi un asa numit acord de precautie, in care, in situatii exceptionale, sa putem apela la Fond", a explicat Basescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.