Economic

Patronii il acuza pe seful AJOFM ca a inlocuit membrii CA-urilor pe criterii politice

Ziarul de Vrancea
22 sep 2010 578 vizualizări
UGIR-1903 si CONPIROM au inaintat la Parchet o plingere penala impotriva presedintelui ANOFM, Silviu Bian, pe care il acuza de abuz in serviciu, sustinind ca acesta a transmis AJOFM sa inlocuiasca pe criterii politice membrii Consiliilor de Administratie prin excluderea celor doua patronate.

Consiliile de Administratie ale Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) sint formate din reprezentanti ai Guvernului, patronatelor si ai sindicatelor. "Conform legislatiei nationale, dreptului si uzantelor internationale in domeniul muncii, niciun reprezentant al Guvernului nu poate sa intervina administrativ in desemnarea de catre patronate a reprezentantilor sai", se arata intr-un comunicat al UGIR-1903 si CONPIROM. Potrivit comunicatului, secretarul de stat din Ministerul Muncii si presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian, a decis "abuziv" redistribuirea locurilor in CA-urile din agentiile judetene prin excluderea totala a UGIR-1903 si COPIROM pe baza unei scrisori din partea altor confederatii patronale reunite in Alianta Confederatiilor Patronatelor din Romania (ACPR). UGIR -1903 si CONPIROM afirma ca este inacceptabila ilegalitatea desemnarii unor reprezentanti din partea patronatelor fara acordul tuturor acestora si o imixtiune in activitatea lor din partea ANOFM. "Cineva incearca sa faca in Romania un joc periculos, acela de a imparti patronatele in bune si patronate care reprezinta anumite interese. Probabil ca motivatia este aceea de a avea mai putine voci care critica in aceste consilii de admnistratie", a spus, intr-o conferinta de presa, presedintele UGIR-1903, Cezar Corici. Presedintele CONPIROM, Vasile Turcu, sustine ca ACPR doreste sa puna monopol pe tot ceea ce inseamna miscare patronala in Romania. "In privinta amestecului brutal in interiorul miscarii patronale si a incercarii de a inflitra politic anumite patronate, acestea sint fapte care sint tratate extrem de dur de Organizatia Internationala a Muncii", a adaugat Turcu. Corici a adaugat ca o comisie a Organizatiei Internationale a Muncii va analiza in urmatoarele saptamini modul in care autoritatile au incercat sa influenteze miscarea patronala. "Sintem convinsi ca acest abuz de putere va fi bomboana de pe coliva a analizei pe care o va face Organizatia Internationala a Muncii", a spus Corici.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.