Economic

Productia autohtona de otel a urcat de 10 ori mai rapid decit industria globala

Ziarul de Vrancea
22 sep 2010 519 vizualizări
u in primele opt luni ale anului, productia de otel brut din Romania a avansat cu 59,2%

Productia de otel brut a Romaniei a crescut cu 43,4% in luna august, la 350.000 de tone, avansul fiind de peste zece ori mai rapid decit cel al industriei mondiale, de 4,2%, potrivit datelor Asociatiei Mondiale a Otelului. In primele opt luni ale anului, productia de otel brut din Romania a avansat cu 59,2%, la 2,6 milioane de tone, in timp ce piata globala a crescut cu 22%, la 932 milioane de tone. Avansul consistent al productiei din Romania survine in contextul unei contractii semnificative in 2009, volumul raportat pentru august fiind cu 16,2% sub nivelul din aceeasi luna a anului 2008, in timp ce pentru perioada ianuarie-august diferenta este de 30,8%. Datele din luna august referitoare la Romania au fost estimate de expertii organizatiei. In Uniunea Europeana, cantitatea de otel livrata a crescut cu 15,4% in august, la 12,1 milioane de tone, si cu 37,5% in primele opt luni, la 115,6 milioane de tone. Cel mai mare producator din spatiul comunitar a fost in august Germania (3,4 milioane de tone), urmata de Spania (1,12 milioane de tone) si Italia (1,09 milioane de tone). Germania (29,67 milioane de tone) isi mentine pozitia de lider si la opt luni, pe pozitia a doua plasindu-se Italia (16,8 milioane de tone), urmata de Spania (11 milioane de tone). Romania a fost al 12-lea producator la nivelul Uniunii in august, in functie de volum, respectiv al 14-lea in primele opt luni. Anul trecut, productia de otel din Romania a scazut cu 46,4%, la 2,7 milioane de tone. Raportul include date referitoare la 66 de tari, care impreuna au asigurat anul trecut 98% din productia mondiala de otel. Asociatia Mondiala a Otelului a fost infiintata in 1967 si este una dintre cele mai importante organizatii din industria de profil, reunind 180 de producatori, inclusiv 19 din cele mai mari 20 de companii la nivel mondial, asociatii nationale si regionale, respectiv institute de cercetare. Membrii organizatiei produc anual aproximativ 85% din otelul livrat la nivel mondial, potrivit site-ului asociatiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.