Economic

Franta amendeaza 11 banci pentru ca au fixat comisioane

Ziarul de Vrancea
21 sep 2010 565 vizualizări
Autoritatile franceze au amendat 11 banci, printre care Societe Generale, Credit Agricole, BNP Paribas si HSBC, cu un total de 385 milioane euro, pentru ca au colaborat ilegal in ceea ce priveste comisioanele percepute pentru plati prin cecuri, transmite Reuters

Bancile au "fixat" comisioanele interbancare pentru 80% dintre cecurile aflate in circulatie in Franta in perioada ianuarie 2002 - iulie 2007, dupa ce sistemul a devenit computerizat odata cu trecerea la euro, se arata intr-un comunicat transmis luni de autoritatile franceze pentru concurenta. Aceeasi agentie de stat ancheteaza si comisioanele pentru tranzactii interbancare cu cardul, caz in care va anunta verdictul anul viitor. O purtatoare de cuvint a BNP Paribas, care a fost amendata cu 63,3 milioane euro, a declarat ca "banca este surprinsa" de decizie, pentru ca taxele pe tranzactii prin cecuri au fost concepute ca masuri tranzitionale, au beneficiat de o transparenta totala si au fost decise "la vedere". Reprezentantii Credit Agricole, HSBC, Banque de France si BPCE nu au dorit sa comenteze informatiile, iar cei ai Societe Generale nu au raspuns apelurilor presei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.