Economic

Fabrica Nitramonia Fagaras, repornita dupa 12 ani de pauza

Ziarul de Vrancea
21 sep 2010 1006 vizualizări
InterAgro va repune in functiune simbata, in urma unor investitii de circa 47 de milioane de euro, fabrica de amoniac de la Fagaras, fosta Nitramonia, dupa o pauza de 12 ani, a declarat ieri omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului.

"Fabrica de la Fagaras, fosta Nitramonia, care in prezent se numeste Nitroporos, isi va relua activitatea pe data de 25 septembrie, dupa 12 ani de intrerupere. Investitiile in fabrica se ridica la circa 47 de milioane de euro, dintre care 10 milioane de euro au fost platiti AVAS pentru lichidarea judiciara a societatii", a spus Niculae. Fabrica va produce zilnic 900 de tone de amoniac, 700 de tone de azotat de amoniu si 250 de tone de azotat de amoniu exploziv, folosit la carierele de piatra si constructia de drumuri. Potrivit proprietarului InterAgro, fabrica va avea vinzari lunare de aproximativ 16 milioane de dolari, respectiv aproape 200 de milioane de dolari pe an. "Daca inainte fabrica avea 480 de angajati, acum va avea circa 700. Sintem in plin proces de angajare si nu gasim atit personal pe cit avem nevoie. Vom duce angajati, pentru productia de amoniac, de la Turnu Magurele si Slobozia", a adaugat omul de afaceri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.