Economic

Vladescu despre Boc: Nu intelege economia romaneasca

Ziarul de Vrancea
20 sep 2010 456 vizualizări
Criticile vin la doua saptamini dupa ce finantistul a fost dat afara din Guvern n influenta lui Traian Basescu in deciziile adoptate la Palatul Victoria este redusa, mai sustine fostul ministru

Remaniat in urma cu doua saptamini din Guvern, fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, il critica pe premier pentru cunostintele deficitare de economie. "în ceea ce priveste capacitatea primului ministru de a intelege complexitatea economiei romanesti si mai ales dificultatile economiei romanesti, cred ca exista o limita care este generata in primul rind de pregatirea domniei sale, de faptul ca a fost nevoit sa preia economia romaneasca intr-un moment de criza", a spus Vladescu la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV. Fostul ministru considera ca daca economia romaneasca ar fi fost intr-o perioada de crestere ca in anii 2005-2006 ar fi fost mult mai usor pentru premier. "Vorbesc despre o intelegere limitata intr-o perioada extrem de dificila", a precizat Vladescu.

întrebat daca presedintele Traian Basescu, cel care l-a propus pentru functia de ministru al Finantelor, nu l-a mai sustinut si de aceea a fost remaniat, Vladescu a raspuns: "Din cite stiu eu, presedintele Basescu m-a sustinut, ceea ce n-a functionat a fost relatia mea cu primul-ministru". El a mentionat, printre temele in legatura cu care a avut divergente de opinii cu premierul, extinderea bazei de impozitare si cresterea TVA. Finantistul a evitat sa precizeze daca seful statului conduce "de facto" Guvernul, opinind ca presedintele Basescu este "un om politic puternic", dar si Boc este "un om politic puternic, avind in spate decizia PDL de a-l mentine in pozitia de prim-ministru". "Cred ca expresia corecta este ca intre imaginea publica si capacitatea efectiva de a influenta deciziile guvernamentale a presedintelui exista o diferenta consistenta", a adaugat el. Sebastian Vladescu a fost remaniat la inceputul lunii septembrie, alaturi de alti cinci ministri.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.