Economic

Indiferent cine vine la putere, TVA nu va putea fi redus timp de trei ani

Ziarul de Vrancea
20 sep 2010 428 vizualizări
Fostul ministru al Finantelor apreciaza ca micsorarea TVA se va putea face doar daca este introdus un sistem de impozitare progresiv

Fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu apreciaza ca TVA nu va putea fi redusa, cel putin in urmatorii trei ani, indiferent cine va guverna, iar singura modalitate pentru a diminua nivelul actual de 24% este introducerea unui sistem cu cote progresive, discutia fiind insa exclusa politic. "Parerea mea e ca nu. Cel putin la un nivel de asteptare rezonabila de ordinul anilor nu. Nu stiu sa fac prognoze peste cinci ani sau 10 ani. Eu nu cred ca TVA, indiferent cine va guverna Romania in urmatorii trei ani, va putea sa reduca TVA", a spus Vladescu, intrebat daca TVA va reveni vredata la 19%, la emisiunea "Dupa 20 de ani". Potrivit lui Vladescu, calculele arata ca un sistem cu cote progresive ar putea sa compenseze o parte din majorarea TVA. "In acest moment discutia despre cotele progresive este exclusa politic", a aratat Vladescu. Totodata, el considera ca o reducere a cotei unice de impozitare de la nivelul actual de 16% nu ar putea sustine stabilitatea sistemului fiscal. Fostul ministru al Finantelor a mai spus ca in prezent nu exista un program obiectiv de relansare a economiei, iar Romania nu poate creste fara aportul fluxurilor externe si a investitiilor straine, dar acest proces necesita recistigarea increderii, un proces dificil. "Nu cred ca in momentul de fata exista un program de relansare obiectiv al Romaniei. Se poate discuta foarte mult, dar relansarea presupune citeva lucruri care tin putin de ceea ce face Romania pentru ca cresterea economica a Romaniei a depins foarte mult de fluxurile externe. Fara fluxuri externe Romania nu poate sa creasca, iar in momentul de fata ceea ce trebuie sa faca Romania este sa creeze conditiile necesare pentru ca aceste fluxuri sa se redeschida catre Romania pentru ca investitiile directe sa revina in Romania pentru ca acest proces este un proces de recistigare a increderii, care nu este usor", a spus Vladescu. Fostul ministru a mai spus ca Romania va inregistra o crestere economica nesemnificativ anul viitor, de cel mult 1%. Vladescu a fost remaniat la inceputul lunii septembrie, alaturi de alti cinci ministri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.