Economic

S-a terminat luna de miere la Comisia de fond funciar!

Doina Ganea
20 sep 2010 829 vizualizări
Cei de la Propact spun ca autoritatile judetene improprietaresc marii revendicatori in defavoarea celor care au de primit suprafete mai mici

Liderii de sindicat de la Propact continua sa sustina faptul ca vrincenii nu sint pusi in posesia padurilor, desi exista hotariri judecatoresti si avizele comisiilor locale de fond funciar. "Comisia de aplicare a legii fondului funciar blocheaza retrocedarile catre micii proprietari in favoarea marilor proprietari. Dosarele acestora se discuta cu prioritate. Amaritii stau pe la usile prefecturilor si asteapta sa fie bagati in seama. Vrem sa se respecte ordinea inregistrarii acestor dosare. Sint unii care asteapta de 4-5 ani sa fie pusi in posesie, altii decit cei din instante. La Mera, de 3 luni se blocheaza o hotarire a Comisiei judetene si 54 de oameni asteapta sa fie pusi in posesie", a declarat presedintele Propact Focsani, Costel Ichim. Acesta adauga ca, desi instantele de judecata emit hotariri pentru amplasamentele revendicate, ocoalele silvice si comisiile judetene aproba cu totul alte suprafete. Oamenii sustin ca aceasta practica este, de asemenea, ilegala, atita vreme cit pentru suprafetele de padure revendicate exista titluri de proprietate si acte doveditoare. Cei de la Propact spun ca vor continua lupta pentru paduri. "Ii anuntam pe cei de la Comisia Judeteana ca luna de miere s-a terminat", a spus si Ginu Toma, facind referire si la faptul ca Propact are un membru in comisia judeteana de fond funciar care poate lua atitudine. De partea cealalta, subprefectul Sorin Hornea spune ca mingea nu mai este, cel putin in cazul "Mera", in ograda Comisiei judetene. "Cei de la Directia Silvica au atacat in instanta hotaririle Comisie judetene si noi nu avem ce face. Daca s-a cerut modificare la anexa 37, sa zicem, si in loc sa o refaca, s-a venit cu aceeasi anexa de pe care erau taiate niste nume cu pixul, nu cred ca asta e legal. Sa vedem ce se intimpla in instanta", ne-a declarat subprefectul Sorin Hornea, referindu-se la speta Mera. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.