Economic

In doua luni au fost incheiate 40.000 polite de asigurare obligatorie a locuintelor

Ziarul de Vrancea
17 sep 2010 423 vizualizări
Proprietarii au incheiat, incepind cu 15 iulie, peste 40.000 de polite de asigurare obligatorie a locuintelor, ritmul mediu zilnic fiind de aproximativ 900 contracte/zi, a declarat, ieri, directorul general al

Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID), Marius Bulugea. "Ritmul de emitere a crescut de la 100-200 polite/zi la 1.200-1.500 de polite/zi. Pentru a ne atinge obiectivul fixat trebuie sa ajungem la circa 4.000 de contracte/zi", a adaugat Bulugea. El a adaugat ca 89% din politele incheiate au vizat locuinte din categoria A si 73% au ca beneficiari clienti din mediul urban. Potrivit Legii 260/2008, tipul A de locuinta este o constructie cu structura de rezistenta din beton armat, metal, ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic, iar tipul B este o constructie cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic. Conform legislatiei, proprietarii de imobile sint obligati sa incheie o polita de asigurare, prima fiind diferentiata in functie de tipul de locuinta, intre 10 si 20 de euro. Valoarea asigurata a unei locuinte este situata intre 10.000 si 20.000 de euro. "Toate societatile de asigurare actionare la PAID au emis polite obligatorii, primele trei fiind Astra, Generali si Groupama", a mentionat directorul general PAID. El a estimat ca, pina la 15 ianuarie 2011, vor fi incheiate circa 250.000 de polite de asigurare obligatorie a locuintelor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.