Economic

Actionarii Asesoft vor prelua 60% din Flanco

Ziarul de Vrancea
17 sep 2010 492 vizualizări
Iulian Stanciu si Sebastian Ghita, care detin grupul Asesoft, vor prelua 60% din actiunile retailerului de electronice si electrocasnice Flanco, aflat in insolventa, si vor realiza, in perioada urmatoare, o infuzie de capital de 4 milioane euro pentru dezvoltarea companiei

Totodata, restul de 40% va fi detinut de cele trei banci creditoare ale Flanco, ING, Unicredit si BRD. Acestea vor primi in maxim sase luni 10 milioane de euro, suma mentionata in planul de reorganizare a retailerului. "Flanco este pentru noi o investitie, o oportunitate. Situatia actuala a companiei ne face increzatori ca vom putea dezvolta profitabil business-ul Flanco, brand-ul fiind unul dintre cele mai cunoscute de pe piata locala electroIT. Decizia de a investi in Flanco este una naturala pentru dezvoltarea grupului nostru de firme, completind foarte bine in retail-ul clasic prezenta noastra din zonele de retail online si distributie", a declarat Iulian Stanciu, acționar Asesoft. Stanciu si Ghita au preluat pachetul majoritar al Flanco printr-o firma nou infiintata, Asesoft Web, la care cei doi detin cite 50% din actiuni. "Firma Asesoft Web a fost creata initiala pentru un alt proiect de al nostru, insa am decis sa o folosim pentru aceasta preluare. in continuare este posibil sa vindem actiunile pe care tocmai le-am dobindit la Flanco sau sa ajungem sa detin o participatie de 100% din titluri. Momentan nu este nimic prevazut, optiunea noastra a fost doar sa ajungem in actionariatul companiei alaturi de cele trei banci finantatoare ale Flanco", a afirmat Stanciu. El a adaugat ca au existat discutii pentru preluarea pachetului de actiuni de un an si jumatate. Stanciu a mai spus ca brandul Flanco va fi pastrat. Cele trei companii in care Iulian Stanciu si Sebastian Ghita vor detine participatii majoritare - Flanco, eMag si Asesoft - vor functiona separat, ele urmind sa aiba doar o parte a actionariatului comun.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.