Economic

Renault a inaugurat centrul de la Titu unde a investit 166 milioane euro

Ziarul de Vrancea
16 sep 2010 400 vizualizări
Renault Technologie Roumanie (RTR) a inaugurat, ieri, Centrul Tehnic de testari auto de la Titu, care este amplasat pe o suprafata de 350 hectare si in care a investit pina in prezent 166 milioane euro

In cadrul centrului se vor realiza incercari pe vehiculele si componentele mecanice ale grupului francez Renault. Unitatea de la Titu cuprinde in prezent 100 de bancuri de incercari care simuleaza conditii de functionare extreme, precum rezistenta la frig, expunerea la soare sau conditii de ploaie. Primele incercari sint prevazute pentru luna octombrie. Pentru a analiza comportamentul vehiculelor, centrul este dotat cu zece tipuri de piste, desfasurate pe o lungime totala de 32 kilometri. Primele echipe de ingineri ale Renault Tehnologie Roumanie s-au instalat la Titu in luna iunie, iar pina la sfirsitul anului centrul va dispune de o echipa de 300 de angajati. Potrivit oficialilor grupului francez, investitia totala de la Titu va ajunge la aproape 500 milioane euro. Directorul general delegat pentru operatiuni al grupului, Patrick Pelata sustine ca Dacia nu va fi comercializata pe piata din SUA, Renault focusindu-se pe extinderea rapida a marcii in tari precum Brazilia, Columbia, Iran, Irak, Turcia si Africa de Sud. Prezent la eveniment, presedintele Traian Basescu spus, ieri, ca "dezleaga" uzinele Dacia sa foloseasca si pentru alte autoturisme Duster culoarea rosie si a declarat ca are cea mai mare satisfactie cind conduce Logan in oras si Duster cind merge la munte. "Multumesc uzinelor Dacia-Renault care mi-au oferit singurul Duster rosu si va spun aici, deschis, ca, daca vor mai fi solicitari, stiu ca au fost presiuni extraordinare pentru aceasta culoare si la alte comenzi, dezleg uzina Dacia sa foloseasca culoarea rosie pentru oricine solicita aceasta culoare", a declarat Traian Basescu la ceremonia de lansare a Centrului Tehnologic Renault Romania de la Titu. El a adaugat ca, in calitate de conducator de Logan si de Duster, are o mare satisfactie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.