Economic

FMI: Pietele muncii sint intr-o stare infricosatoare

Ziarul de Vrancea
14 sep 2010 582 vizualizări
Fondul Monetar International (FMI) apreciaza ca pietele muncii sint intr-o "stare infricosatoare", in conditiile in care tot mai multe persoane nu pot gasi un loc de munca pentru o perioada mai lunga de timp, ceea ce afecteaza coeziunea sociala, transmite Reuters

"Costurile umane si sociale ale somajului sint mai mari decit pierderea temporara a venitului", mentioneaza FMI intr-un studiu care va fi prezentat la o conferinta organizata luni de Organizatia Internationala a Muncii (OIM). La aceasta conferinta, institutia financiara internationala va indemna guvernele sa extinda stimulentele fiscale si sa favorizeze crearea de locuri de munca. Fondul considera, totodata, ca pina la un punct datoriile aditionale se pot justifica daca stimulentele fiscale care le stau la baza ajuta la reducerea somajului pe termen lung. somajul prelungit reprezinta o povara costisitoare asupra societatii, deoarece populatia este descurajata, pierde venituri sau chiar paraseste piata muncii. FMI face apel, totodata, la extinderea ajutoarelor de somaj pentru a ajuta la mentinerea cererii consumatorilor si a moralului populatiei, dar si a programelor de infiintare de locuri de munca temporare, prin care se acorda companiilor stimulente pentru a pastra angajatii. Seful OIM a cerut, de asemenea, extinderea masurilor de stimulare fiscala pentru a sprijini o revenire economica inca fragila si favoriza crearea de locuri de munca.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.