Economic

Solutie pentru echilibrarea deficitului bugetar?

Ziarul de Vrancea
8 sep 2010 647 vizualizări
Legiferarea prostitutiei, dezbatuta in Parlament

Persoanele care vor oferi "serviciul" trebuie sa aiba 20 de ani impliniti, cu patru ani mai mult decit virsta minima ceruta in cazul clientilor n prostituatele vor avea dreptul sa refuze clientii, fara a putea fi penalizate de conducerea casei de toleranta n Patriarhia Romana a respins categoric proiectul


Deputatul Silviu Prigoana a depus o initiativa legislativa privind legalizarea prostitutiei, definita ca "activitate cu caracter sexual autorizata", care se poate desfasura independent sau "in cadru organizat", in case de toleranta. Potrivit propunerii legislative, "«activitatea cu caracter sexual autorizata» desemneaza activitatea cu caracter sexual derulata de persoana care detine autorizarea legala, desfasurata in baza unei intelegeri intre parti si recompensata cu o plata dinainte stabilita. Aceasta presupune servicii specifice relatiilor normale dintre cele doua sexe, cu asigurarea respectarii regulilor de igiena si discretie. Relatiile homosexuale sint interzise". Prigoana propune ca regimul juridic general aplicabil persoanelor care practica aceasta activitate sa fie cel prevazut de Legea privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent, iar Guvernul sa completeze in mod corespunzator Clasificarea Ocupatiilor din Romania si Codurile CAEN.

Initiativa legislativa mentioneaza ca "activitatea comerciala" poate fi exercitata de persoane care au implinit 20 ani, sint apte din punct de vedere medical si sint autorizate in conditiile legii. De asemenea, se prevede ca au acces la aceste servicii persoanele care au implinit virsta de 16 ani. Prigoana mai propune ca Ministerul Sanatatii sa autorizeze medici care pot constata daca o persoana este apta pentru a practica aceasta activitate. In plus, prostituata va avea dreptul de a refuza clientii sau serviciile solicitate, precum si pe acela de a renunta oricind la activitate, fara instiintarea prealabila a conducerii casei de toleranta si fara plata de penalitati.


Prigoana: "In toate tarile cu apa calda permanenta exista o asemenea reglementare"


Deputatul a venit ieri cu precizari privind proiectul de lege depus. El sustine ca propunerea sa este "o lege copiata din Germania, tradusa si pusa pe masa deputatilor si senatorilor" intr-o forma putin modificata. Potrivit lui Prigoana, "in toate tarile cu apa calda permanenta" exista o asemenea reglementare. El a mai aratat ca in toate ziarele din Romania sint oferite prestatii sexuale la mica publicitate, dar nu sint reglementate. întrebat ce sustinere va avea din partea parlamentarilor proiectul privind legalizarea prostitutiei, Prigoana a raspuns: "Sustinere 100%". Deputatul mai crede ca reprezentantii BOR nu vor avea o reactie la proiectul sau de lege. "Prelatii nu trebuie convinsi, pentru ca in momentul in care s-a abrogat incriminarea homosexualitatii, Biserica nu a avut nici o reactie. Banuiesc ca si de data aceasta va avea aceeasi reactie ca si in cazul articolelor cu homosexualii", a precizat Prigoana.


"Deocamdata", PDL nu sprijina initiativa


Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ieri ca proiectul privind legalizarea prostitutiei nu este sprijinit de PDL deoarece nu a fost prezentat in interiorul grupului. "Fiecare deputat are acest drept constitutional (de a initia proiecte de lege - n.r.), daca este sprijinit sau nu este alta problema", a explicat Toader. întrebat daca propunerea legislativa a lui Prigoana are sustinerea democrat-liberalilor, Mircea Toader a raspuns: "Deocamdata, nu, fiindca nu a fost prezentata in interiorul grupului. Ea trebuie discutata in comisiile noastre de specialitate si apoi in grup". Intr-un comunicat de presa emis ieri, Patriarhia Romana arata ca isi mentine pozitia exprimata public in repetate rinduri, conform careia legiferarea prostitutiei nu rezolva o problema sociala grava, ci, dimpotriva, amplifica fenomenul sub forma unei «sclavii motivate financiar»".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.