Economic

Consumul total de electricitate a saltat cu 3,9% la sapte luni

Ziarul de Vrancea
8 sep 2010 512 vizualizări
Consumul final de energie electrica a crescut in primele sapte luni din acest an cu 3,9%, la 29,282 miliarde KWh, cel al populatiei s-a majorat cu 3,1%, in vreme ce iluminatul public a consemnat o scadere de 3,6%, potrivit datelor comunicate, ieri, de Institutul National de Statistica (INS).

In perioada 1 ianuarie-31 iulie 2010, resursele de energie primara au crescut cu 1,1%, iar cele de energie electrica s-au majorat cu 0,2%, fata de aceeasi perioada a anului precedent. Principalele resurse de energie primara au totalizat in primele sapte luni 19,499 milioane tone echivalent petrol (tep), excluzind stocurile de la inceputul anului, in crestere cu 206.500 tep fata de acelasi interval din 2009. Productia interna a insumat 13,143 milioane tep, in scadere cu 1,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar importul a fost de 6,355 milioane tep, in crestere cu 6,4%. "In aceasta perioada, resursele de energie electrica au fost de 34,067 miliarde KWh, in crestere cu 61,7 milioane KWh (plus 0,2%) fata de perioada corespunzatoare a anului 2009. Cresterea resursei de energie electrica s-a datorat in principal cresterii importului, cu 56,9 milioane kWh (A12,9% )", se arata intr-un comunicat al INS. Productia din termocentrale a fost de 15,477 miliarde KWh, in scadere cu 1,279 miliarde KWh (-7,6%). Productia din hidrocentrale a fost de 11,654 miliarde KWh, in crestere cu 1,521 miliarde kWh (A15%), iar cea din centralele nuclearo-electrice a fost de 6,437 miliarde KWh, mai redusa cu 237,5 milioane kWh (-3,6%).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.