Economic

Patronii cer reducerea cotei unice la 10%

Ziarul de Vrancea
8 sep 2010 504 vizualizări
u reprezentantii Aliantei Confederatiei Patronale spun ca o parte din deficitul generat de scaderea cotei unice ar putea fi compensat prin impozitarea jocurilor de noroc online

Reprezentantii Aliantei Confederatiei Patronale din Romania (ACPR) solicita Guvernului reducerea cotei unice de la 16% la 10%, ca masura de atragere a investitorilor in vederea relansarii economiei. "Este evident ca nu vom putea conta pe investitii publice in perioada urmatoare, ca element de crestere economica si atunci propunem guvernului Boc sa isi asume reducerea cotei unice la 10%. Romania este o insula inconjurata de tari care demult aplica o cota redusa de impozitare", a declarat, ieri, purtatorul de cuvint al ACPR, Dan Matei Agathon. El a aratat ca, prin reducerea taxelor, Romania ar reintra in atentia investitorilor romani si straini, acestia asteptind adoptarea unui sistem de impozitare si taxare stabil si predictibil. "Prin reducerea cotei unice, guvernul ar avea problema scaderii veniturilor la buget, dar propunem pentru a fi compensate diminuarile de la buget impozitarea jocurilor de noroc online, atit in ceea ce priveste firmele organizatoare, cit si a jucatorilor care participa la acest gen de jocuri", a adaugat Agathon. Reprezentantul ACPR sustine ca in Romania circa 500 milioane euro sint jucate anual pe astfel de jocuri online, suma care nu este impozitata deloc in Romania. "Il vad pe Boris Becker ca face reclama la astfel de jocuri. Aceste firme care detin site-urile au sediul in Nepal. Putem sa-i chemam pe acesti baieti aici la Bucuresti si sa le spunem ca in UE multe tari studiaza interzicerea pariurilor online si sa le spunem ca ori platesc impozite la fel ca cei care organizeaza pariuri sportive, ori ca facem o lege prin care interzicem aceste jocuri online. Problema s-ar rezolva in trei zile", a afirmat Agathon. O alta sursa de bani la bugetul de stat este, in opinia lui Agathon, cele aproape 5.000 de spatii comerciale neprivatizate din Bucuresti de pe principalele bulevarde ale Capitalei. "Prin lege, 15% din sumele incasate prin vinzarea acestor spatii merge la autoritatile locale, iar restul la bugetul central. Astfel ca, daca luam un pret mediu de vinzare de 100.000 euro pe unitate inseamna o sursa importanta la buget. Aceasta sursa ramine insa neatinsa din cauza unor interese", a mai aratat reprezentantul ACPR. Pe de alta parte, Agathon sustine ca in vederea cresterii veniturilor la buget trebuie crescut impozitul aplicat terenurilor pe care sint construite proprietati de lux. Pe de alta parte, Agathon a mai spus ca Romania are nevoie de inca un acord cu Fondul Monetar International (FMI), pentru ca avansul economiei preconizat pentru anul viitor nu permite "ruperea" de banii primiti de la Fond. "Nu sint un fan al FMI, pentru ca nu pot sa uit ca specialistii Fondului nu au putut preveni criza. Avem insa nevoie de un nou acord cu FMI, pentru ca in 2011 vom avea o crestere economica modesta si nu ne putem permite sa ne rupem de un acord cu FMI. Avem in continuare nevoie de bani, pentru ca se cheltuie mai mult decit se produce. Nu avem alta sursa de bani", a spus Agathon, intr-o conferinta de presa.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.