Economic

Alcoolistii asteapta sa afle acuzatiile

Ziarul de Vrancea
3 sep 2010 825 vizualizări
Oamenii legii au comandat mai multe expertize in cazul spalarii de bani prin intermediul bauturilor alcoolice contrafacute

18 persoane se asteapta sa fie puse sub acuzare in urma descinderilor facute la mai multe societati de producere a alcoolului din Panciu si Focsani. Procurorii DIICOT continua cercetarile si asteapta rezultatele unor expertize pentru a putea orienta mersul anchetei. "Se efectueaza cercetari si sintem inca in faza de administrare a probelor. Nu s-a luat nici o masura impotriva vreunei persoane. Nu putem acuza pe nimeni pentru ca este o cauza care necesita probe. E nevoie de rezultatele mai multor expertize", a spus Gheorghe Stanciu, procurorul sef de la DIICOT Vrancea. Marti, oamenii legii au perchezitionat in mare taina sediile si punctele de lucru ale 20 de firme banuite ca produc si vind bauturi alcoolice contrafacute. Au fost indisponibilizati 1.350 litri de alcool, 262.000 litri de bauturi fermentate si 90.000 litri de bauturi fermentate nedistilate, cantitati care lasa de inteles ca anchetatorii au de lucru. La perchezitii au mai fost gasite 96.500 de etichete si 34.300 de ambalaje, precum si doua instalatii de fabricare si imbuteliere bauturi alcoolice fara documente legale. în urma acestei actiuni, 18 persoane sint cercetate sub aspectul savirsirii infractiunilor de constituire si aderare la un grup infractional organizat, evaziune fiscala, spalare de bani, fals, falsificare si inselaciune privind calitatea marfurilor si concurenta neloiala, dupa cum a informat Politia. Controalele nu au vizat marii producatori, care au fost insa solicitati pentru depozitarea alcoolului indisponibilizat, cum este cazul celor de la Veritas SA Panciu. Anchetatorii au informatii ca in Vrancea, pe fondul recesiunii, s-a creat o retea prin care piata neagra este alimentata cu bauturi ieftine si de proasta calitate, care prejudiciaza astfel activitatea celor care platesc taxe si accize catre stat prin fabricarea de bauturi care respecta normele legale. Pentru ca informatiile sa nu "transpire", toti cei care au luat parte la verificari au fost obligati sa nu pasareasca perimetrul de control. Si asta pentru ca unii dintre "alcoolisti" au relatii sus puse in institutiile cu atributii de control din judet. (Dan CHIRIAC, Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.