Economic

Firmele de telefonie mobila se dueleaza in oferte

Ziarul de Vrancea
31 aug 2010 686 vizualizări
Companiile de telefonie mobila arunca tot mai multe oferte pe piata. Cosmote Romania a crescut, de la 7,2 la 21,6 Mbps, viteza de transfer a datelor pentru clientii care utilizeaza serviciul preplatit de acces la Internet, a anuntat, ieri, operatorul de telecomunicatii.

"Pentru a beneficia de viteza de descarcare crescuta, clientii cartelei Internet trebuie sa foloseasca un modem care permite o viteza de transfer de 21,6 Mbps", se arata intr-un comunicat al Cosmote. La inceputul lunii august, operatorul a lansat serviciul preplatit de acces mobil la Internet prin tehnologia 3G, adresat utilizatorilor ocazionali, la un tarif de la 10 euro, fara TVA. De asemenea, RCS&RDS a lansat, in august, servicii preplatite de telefonie mobila si acces mobil la Internet, pretul unei cartele fiind de trei euro, daca utilizatorul doreste numai voce, si creste la 4,5 euro daca se opteaza si pentru Internet, a anuntat luni compania. Preturile sint fara TVA. "Noul serviciu de telefonie mobila pe cartela preplatita al RCS&RDS se numeste Digi Mobil Prepaid, iar oferta este disponibila in toate zonele in care operatorul dispune de acoperire 3G, adica in peste 230 cele mai importante localitati din Romania si in peste 5.000 kilometri de drumuri nationale", se arata intr-un comunicat al RCS&RDS. Nivelul minim de reincarcare al unei cartele preplatite este 0,5 euro (fara TVA). Perioada de valabilitate a creditului este de sase luni, interval in care se pot initia apeluri si trimite SMS-uri. Perioada de gratie a fost stabilita de operator la 12 luni, in care utilizatorul poate primi apeluri si SMS-uri si poate apela gratuit numarul de urgenta 112. Creditul minim pentru serviciile de Internet este patru euro, fara TVA, si poate fi utilizat in urmatoarele 30 de zile. Cartela permite utilizatorilor acces mobil la Internet la viteze de pina la 7,2 Mbps. Prin intermediul cartelei, clientii RCS&RDS pot efectua convorbiri la un tarif de 0,01 euro/minut in reteaua fixa (Digi Tel) si mobila (Digi Mobil) a operatorului. Catre retelele fixe si mobile ale operatorilor mobili, compania va taxa un apel cu 0,02 euro/minut, respectiv 0,04 euro/minut. Clientii Digi Mobil Prepaid vor plati 0,08 euro/minut in cazul apelurilor nationale catre retele operatorilor de telefonie mobila. Convorbirile internationale catre operatorii de telefonie mobila vor fi taxate de RCS&RDS de la 0,08 euro/minut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.