Economic

Finantele si-au facut planul pentru septembrie: imprumuta inca 4,6 miliarde lei

Ziarul de Vrancea
31 aug 2010 499 vizualizări
Mnisterul Finantelor Publice (MFP) vrea sa imprumute in septembrie 4,6 miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat, aceeasi suma ca cea programata pentru august, dar cu circa 50% mai mare fata de valoarea efectiva a imprumuturilor, potrivit datelor MFP

In august, Finantele au vindut obligatiuni de stat si certificate de trezorerie in valoare totala de 3 miliarde de lei, in conditiile in care au refuzat toate ofertele bancilor in cadrul a doua licitatii. Pentru septembrie, MFP a programat sase licitatii pentru vinzarea de titluri de stat, respectiv patru pentru certificate de trezorerie, cu o valoare indicativa de un miliard lei fiecare si doua pentru obligatiuni de stat, de 300 milioane de lei fiecare. Prima licitatie pentru certificate va avea loc pe data de 6 septembrie, cind Trezoreria vrea sa atraga un miliard de lei, titlurile avind o scadenta de sase luni. Totodata, pe data de 16 septembrie va avea loc o licitatie pentru vinzarea de obligatiuni cu scadenta la 10 ani, valoarea indicativa fiind de 300 milioane de lei. La ultima licitatie de acest fel, care a avut loc pe data de 22 iulie, Finantele au atras doar o cincime din suma programata, respectiv 100 milioane de lei. In ultima perioada, in cadrul majoritatii operatiunilor organizate, Ministerul Finantelor a vindut pe piata interna titluri de stat sub valoarea indicativa, in conditiile in care a incercat sa mentina randamentul la cel mult 7%. De la inceputul acestui an Ministerul Finantelor a imprumutat de la bancile comerciale, prin vinzarea de titluri de stat, 25,16 miliarde lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.