Economic

Seceta din Rusia ameninta industria caviarului

Ziarul de Vrancea
30 aug 2010 449 vizualizări
Caviarul din regiunea Marii Caspice, care se numara printre cele mai apreciate bunuri de lux din lume, risca sa devina urmatoarea victima a secetei din Rusia, au avertizat mai multi oameni de stiinta, citati de cotidianul britanic Financial Times (FT).

Nivelul apelor Marii Caspice urmeaza sa scada cu pina la trei metri in urmatoarele luni, ca urmare a debitului mai scazut inregistrat in bazinul fluviului Volga, au afirmat specialisti din Germania, Marea Britanie si Iran. O astfel de evolutie va afecta sturionii, specie de pesti care in libertate este deja pe cale de disparitie in Marea Caspica din cauza poluarii si pescuitului excesiv. Pentru mai multi ani, Rusia a interzis vinzarile de caviar de la Marea Caspica, insa, in iulie, Conferinta pentru Comert International cu Specii pe Cale de Disparitie si Fauna Aflata in Pericol a reinceput sa stabileasca o cota de export pentru regiune. Companiile care vind caviar asteptau o majorare a vinzarilor odata cu redeschiderea pietei legale, insa acum sint ingrijorate.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.