Economic

Activele Volksbank Romania au scazut usor in primul semestru

Ziarul de Vrancea
30 aug 2010 459 vizualizări
Activele Volksbank Romania au scazut usor in primul semestru, la 5,2 miliarde de euro, comparativ cu 5,25 miliarde de euro la finele anului trecut, iar veniturile nete din dobinzi au inregistrat un declin de 5% raportat la primele sase luni ale anului trecut.

La finele primului trimestru din acest an, Volksbank Romania avea active de 5,3 miliarde euro. La sase luni, activele Volksbank International (VBI), institutie de credit care controleaza banca din Romania, au coborit la 13,9 milioane de euro, de la 14,2 miliarde de euro in decembrie, se arata in raportul financiar al grupului austriac Volksbank, actionarul principal al VBI. Romania este cea mai mare piata, dupa active, a VBI, urmata de Cehia (1,9 miliarde de euro), Ungaria (1,8 miliarde de euro), Slovacia (1,3 miliarde de euro) si Croatia (1,1 miliarde de euro). VBI activeaza si in alte patru tari din Europa Centrala si de Est. Volksbank International si-a imbunatatit rezultatul operational, calculat inainte de riscuri, cu 20%, la 126,5 milioane de euro, ca urmare a evolutiei pozitive de pe toate pietele din regiune, inclusiv Romania. Totodata, provizioanele au avansat cu 28%, la 105,9 milioane de euro. Veniturile nete din dobinzi au urcat usor, la 206,6 milioane de euro, de la 202 milioane de euro anul trecut, doar bancile din Ungaria (-5,7%), Romania (-5%) si Ucraina (-1,4%), inregistrind o evolutie negativa. In Europa de Sud-Est, recuperarea economica este lenta, intrucit tarile din regiune beneficiaza in masura mai redusa de reluarea activitatii la nivel global, din cauza economiilor cu un grad mai redus de deschidere. Deprecierea leului de la inceputul anului a sustinut intr-o oarecare masura recuperearea economica bazata pe exporturi, se arata in raportul Volksbank.










În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.