Economic

Subventia la hectar ar putea ajunge la 118 euro

Ziarul de Vrancea
28 aug 2010 578 vizualizări
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) vrea sa acorde in acest an din bugetul intern plati nationale directe complementare (PNDC), astfel incit sprijinul pe suprafata alocat agricultorilor sa ajunga la o valoare apropiata de cea din 2009, respectiv 117-118 euro pe hectar

"Posibilitatea pe care credem ca am gasit-o pentru a acorda si anul acesta plati nationale directe complementare, atit pentru culturi, cit si la hectar, este aceea de a rearanja anumite surse financiare din bugetul ministerului. Astfel, vrem sa acordam un sprijin care sa vina in completarea SAPS, care sa ne permita sa ne apropiem de nivelul de anul trecut", a declarat vineri ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, dupa o intilnire cu reprezentanti ai fermierilor romani. In acest context, ministerul de resort ar putea acorda 81 euro pe hectar din fonduri europene, iar diferenta pina la 117-118 euro pe hectar sa fie asigurata din bugetul MADR. "Am rearanjat unele sume in bugetul ministerului pentru a putea veni cu aceasta completare a subventiei pe suprafata. Trebuie sa mai facem anumite calcule si sa vedem executia bugetara, dar avem convingerea ca am gasit sursa pentru a acoperi necesarul", a explicat Dumitru. Ministrul de resort s-a intilnit ieri cu reprezentantii fermierilor romani pentru a discuta revendicarile agricultorilor si pentru gasirea unor solutii necesare evitarii protestelor anuntate pentru aceasta toamna. De la intilnire au lipsit reprezentantii Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli (FNPAR), Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli Romani (LAPAR) si ai Agrostar. "Cred ca FNPAR si Agrostar au mai degraba o actiune politica si nu urmaresc neaparat rezolvarea problemelor in mod punctual", a spus Dumitru.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.