Economic

Deficitul fiscal din SUA, motiv de ingrijorare pentru agentiile de rating

Ziarul de Vrancea
27 aug 2010 472 vizualizări
SUA trebuie sa reduca deficitul bugetar colosal daca vor sa pastreze ratingul "AAA", cel mai bun posibil, a declarat John Chambers, seful departamentului de evalare a datoriilor de stat din cadrul agentiei Standard & Poor's (S&P), citat de AFP.

"Este foarte important pentru ratingul SUA ca autoritatile sa ia in considerare cu cea mai mare atentie ceea ce va propune Comisia Fiscala", a afirmat Chambers. Administratia presedintelui SUA, Barack Obama, a indicat ca vrea sa reduca la jumatate deficitul bugetar pina in 2013 si sa stabilizeze datoria tarii la 70% din Produsul Intern Brut pina in 2015. Pentru a asigura atingerea acestor obiective, Obama a infiintat o comisie mixta, formata din membri ai Partidul Democrat si Partidul Republican, cu responsabilitati in domeniul fiscal. Comisia ar putea prezenta concluziile in decembrie, iar raspunsul Congresului la propunerile acesteia vor determina modul in care S&P va aprecia calitatea datoriei celei mai mari economii a lumii, a mentionat reprezentantul agentiei de evaluare financiara.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.