Economic

Divortul lui Tiger Woods apreciaza coroana suedeza

Ziarul de Vrancea
25 aug 2010 516 vizualizări
Legatura dintre divortul jucatorului de golf si aprecierea monedei Suediei o face o nota prezentata de analistii de la Citigroup

Intelegerea de divort prin care Tiger Woods ar putea plati pina la 500 de milioane de dolari modelului suedez Elin Nordegren s-ar putea afla la baza unei aprecieri a coroanei suedeze in raport cu moneda americana, potrivit unei note a analistilor Citigroup. Pietele monetare au fost afectate de o nervozitate ridicata ieri, insa traderii au fost destinsi de o nota a Citigroup care sugereaza ca intelegerea de divort a lui Tiger Woods ar putea fi cauza aprecierii coroanei, se arata intr-un material postat de un jurnalist Wall Street Journal (WSJ) pe blogul cotidianului american. Divortul jucatorului de golf s-a incheiat luni, chiar in momentul in care coroana suedeza a inceput sa se aprecieze fata de dolar. Coroana s-a depreciat ulterior, fara niciun fundament clar al variatiilor. Efectul Woods ar putea fi doar un zvon, dar "nu putem fi siguri", au notat analistii de la Citigroup. Explicatia specialistilor grupului financiar american este logica, noteaza jurnalistul WSJ Katie Martin. Suma pe care Tiger Woods o va plati in urma divortului nu este cunoscuta inca, dar va fi probabil destul de mare. Pietele financiare sint destul de linistite si pot fi influentate usor. Cumpararea de coroane in valoare de citeva milioane de dolari de catre Tiger Woods ar fi suficienta, considera Martin. Chiar daca evolutia coroanei nu a fost influentata de divortul jucatorului american de golf, putina destindere nu strica pietelor financiare afectate de temerile legate de starea economiei mondiale, se arata in materialul postat pe blogul WSJ. Dolarul se tranzactiona la 7,45 coroane suedeze la 11:25 GMT (14:25 ora Romaniei). Potrivit presei americane, Nordegren ar urma sa primeasca intre 100 si 500 de milioane de dolari in urma divortului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.