Economic

Dobre nu crede ca Rusia va creste pretul gazelor dupa scandalul de spionaj

Iulia Crețu
23 aug 2010 563 vizualizări
Focsanii fac in continuare dusuri incalzite pe pacura din cauza datoriilor ENET la GDF Suez Energy

Societatea locala de producere si furnizare a agentului termic, SC ENET SA Focsani, nu a ajuns la nici o intelegere cu reprezentantii firmei furnizoare a gazului natural. In continuare, apa calda la dus este produsa prin arderea de pacura. Potrivit declaratiilor oferite de viceprimarul urbei, Vasile Dobre, municipalitatea continua negocierile cu GDF Suez Energy Romania, pentru a nu intra in iarna nepregatiti sa asigure un serviciu populatiei. In acest moment, datoria ENET catre GDF Suez este de 12 milioane lei, din care o treime apartine statului, prin neachitarea subventiei. "4 milioane lei este datoria in contul subventiei de la Guvern acordata populatiei. Speram ca acesti bani sa fie prinsI la prima rectificare de buget pentru ca reprezinta o treime din datoria noastra la gaz. Prin achitarea ei, am putea negocia altfel. Oricum, pentru restante avem un grafic de reesalonare de care ne tinem", ne-a declarat Valter Popescu, directorul fabricii de caldura din municipiu. Cit despre posibilitatea cresterii pretului la gaze furnizate de Rusia, vicele Dobre spune ca povestea "spionului" roman prins la Moscova nu ar trebui sa stirneasca furia vecinului de la est, astfel incit sa incarce pretul per metru cub la gazele naturale. "Relatiile dintre Romania si Rusia sint reci de mai multa vreme, nu cred ca vor scumpi gazele. Ce se intimpla in relatiile internationale sint sicane", a precizat vicele Primariei Focsani. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.