Economic

Contradictii in declaratiile personalului medical de la Maternitatea Giulesti

Ziarul de Vrancea
21 aug 2010 725 vizualizări
Anchetatorii nu au dat amanunte privind declaratiile contradictorii n intre timp, cei mai nefericiti dintre parinti au venit sa ia acasa pentru inmormintare trupurile fara viata ale micutilor

Procurorul Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala din Parchetul General, a declarat vineri ca sint mai multe contradictii intre declaratiile personalului medical. Marius Iacob este cel care coordoneaza ancheta de la Maternitatea Giulesti, unde luni a izbucnit incendiul in urma caruia 5 bebelusi si-au pierdut viata si alti 6 sint in stare grava.


Tortul din salon


Procurorul Iacob sustine ca, din declaratiile mai multor martori ai incendiului la Maternitatea Giulesti reiese faptul ca in momentul izbucnirii focului "mai multe cadre medicale se aflau strinse intr-un salon", de unde s-a iesit cu un tort. întrebat daca exista posibilitatea ca intre persoanele din acel salon de unde s-ar fi iesit cu un tort sa fi fost si asistenta Florentina Carstea, cea care avea in paza Sectia de Terapie Intensiva unde se aflau nou-nascutii prematur, criminalistul a aratat ca "nu au fost obtinute date ca asistenta era acolo (in Sectie, n.r.), acest aspect fiind cercetat in continuare".

Chestionat in legatura cu perioada de timp in care asistenta Florentina Carstea ar fi lipsit din preajma micutilor, Marius Iacob a spus: "A lipsit o perioada de timp. Cert este ca a lipsit, iar acum asteptam rapoartele".

întrebat cite cartele de acces existau pentru sectia respectiva, criminalistul a aratat ca pentru intrarea in salonul de terapie exista un singur card de acces, card care se afla in posesia asistentei Florentina Carstea, aceasta fiind cea insarcinata cu grija salonului.


200 de grade Celsius in sectia de reanimare


Despre functionarea corespunzatoare a incubatoarelor si despre sistemul propriu de alarma al acestora, procurorul a aratat ca "incubatoarele au o memorie proprie, iar specialistii de la Autoritatea Nationala a Medicamentului si a Aparaturii Medicale analizeaza aceste aspecte, urmind sa transmita Parchetului rezultatele".

"Confruntam datele declarate de persoanele audiate pina in prezent. Sint multe contradictii intre declaratiile personalului medical si speram sa le clarificam cit mai curind", a mai spus Marius Iacob.

Cercetarile la locul incendiului s-au incheiat vineri, procurorul afirmind ca in salonul de terapie intensiva a fost o temperatura de peste 200 grade Celsius, la care nici un adult n-ar fi rezistat, daramite un copilas cit o mina de om.


Inmormintari in familiile celor care nu au mai apucat sa-si tina copilasii in brate


Sfisiate de durere, familiile copiilor morti dupa incendiul de la Giulesti au primit, vineri, trupurile neinsufletite ale micutilor, unii dintre parintii indoliati veniti la IML alegind sa-si traiasca drama departe de ochii presei, in vreme ce altii s-au descarcat blestemind politicienii. Cu sufletele amare, cu totii si-au primit sicriele ca de jucarie si au plecat care-ncotro, pentru a-si ingropa copiii care nu s-au bucurat de viata decat cateva ore.

Familia Alexiei Gabriela, micuta care a ars in incendiu, a mers vineri dimineata la Bucuresti sa ridice corpul neinsufletit al fetitei, care a fost adus direct la biserica din cartierul Cireasov din Slatina, iar dupa slujba religioasa sicriul a fost coborit in mormintul situat linga biserica. Slujba religioasa a fost oficiata de un preot.

Vineri, la iesirea din curtea INML, tatal fetitei, Viorel Florescu, care este ajutorul sefului Postului de Politie din comuna Izvoarele din judetul Olt, a oprit masina, a coborit de la volan si a ridicat portbagajul, lasind sa se vada un sicriu mic si alb. "Acesta este rezultatul Ministerului Sanatatii, al sistemului sanitar din Romania. Asta", a spus barbatul, stapinindu-si cu greu lacrimile si aratind spre cosciugul in miniatura.

Si baietelul care fusese "omorit" de autoritati cu o zi inainte sa moara din cauza arsurilor a fost luat de parinti. Stefanut, cum ii spuneau acestia, a fost imbracat in hainute mari cit o palma si inhumat impreuna cu un ursulet de plus.

Povestea plina de durere a parintilor va continua, fie chiar si pentru ca biserica ramine pe pozitii si refuza ca pruncii, care nu au fost botezati, sa fie ingropati crestineste, lucru extrem de important pentru citiva dintre ei. Dupa acest nou soc, pentru parintii in doliu va urma o perioada lunga de tristete.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.