Economic

Primaria Arad, iritata ca un anonim a amendat in locul sau soferii care au parcat aiurea

Ziarul de Vrancea
21 aug 2010 655 vizualizări
Mai multi aradeni au gasit pe parbrizele autoturismelor, în ultimele zile, somatii de plata a unor amenzi de 500 de lei, pentru parcare neregulamentara, care s-au dovedit a fi false, autoritatile locale fiind nevoite sa atraga atentia ca somatiile nu le apartin

Cazul a ajuns la cunostinta autoritatilor dupa ce mai multi aradeni s-au prezentat la Directia Fiscala a Primariei Arad pentru achitarea amenzilor, comunicindu-li-se ca somatiile nu sint reale. Fluturasii au imprimata stema municipiului Arad, iar pe ei scrie "Primaria municipiului Arad" si "Inspectoratul de Politie Arad", fiind mentionata suma de 500 lei care ar trebui achitata de proprietarul autoturismului. în plus, este aplicata o stampila pe care scrie "Societatea Comerciala Tipografia Real Bucuresti Romania", iar pe somatii sint trecute numerele de inmatriculare ale autoturismelor vizate. Politia Comunitara Arad a atras atentia ca somatiile gasite pe parbrize de numerosi localnici nu au fost emise de institutie. Si Primaria Arad a precizat ca nu are legatura cu acest tip de fluturasi, ambele institutii anuntind ca vor fi facute cercetari pentru depistarea celor vinovati.


Captura impresionanta de ceasuri elvetiene si bijuterii


Politistii au confiscat, vineri, ceasuri elvetiene si bijuterii din aur cu diamante in valoare de peste cinci milioane de euro, in urma unor perchezitii. "Au fost efectuate opt perchezitii la mai multe firme din Bucuresti si Constanta. Au fost confiscate ceasuri elvetiene si bijuterii din aur cu diamante produse in Italia in valoare de 5.500.000 de euro. Se efectueaza cercetari pentru infractiunile de spalare de bani, evaziune fiscala, inselaciune si complicitate la evaziune fiscala sub supravegherea Parchetului Bucuresti", a declarat purtatorul de cuvint al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, citat de Agerpres.


Luni incepe a doua sesiune de bacalaureat


Pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat care va incepe luni cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limba materna, probe ce se vor desfasura si in ziua de marti 24 august, s-au inscris peste 66.000 de elevi, repartizati in 192 de comisii si 10 subcomisii de examen. Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna este programata in intervalul 24-25 august, in timp ce evaluarea competentelor digitale are ca zile de desfasurare 26, respectiv 27 august. MECTS precizeaza ca rezultatul obtinut de fiecare candidat nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu. Prima proba scrisa (limba si literatura romana) se va desfasura luni, 30 august. Sustinerea probei scrise la limba si literatura materna va avea loc marti, 31 august, iar a probei obligatorii a profilului, miercuri, 1 septembrie. Ultima proba scrisa - proba la alegere a profilului si specializarii va avea loc, vineri, 3 septembrie. în data de 5 septembrie vor fi afisate primele rezultate (pina la ora 16.00) si vor fi depuse contestatii (16.00-20.00). Acestea vor fi solutionate in intervalul 7-8 septembrie, urmind ca afisarea rezultatelor finale sa aiba loc in data de 9 septembrie.


Patronul OTV, Dan Diaconescu, ramine consemnat in tara


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au prelungit interdictia de a parasi tara, pina pe 24 septembrie, impusa patronului OTV, Dan Diaconescu, cercetat pentru santajarea primarului comunei aradene Zarand. Diaconescu este cercetat alaturi de un colaborator al sau, Doru Parv, pentru santaj. Masura preventiva luata in cazul lui Diaconescu ar fi expirat in 23 august. Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati preventiv in 23 iunie. Doua zile mai tirziu, Tribunalul Bucuresti, judecind contestatiile lor, a decis punerea in libertate a lui Dan Diaconescu, Parv obtinind si el acest lucru abia pe 5 iulie. Potrivit procurorilor, in perioada iulie-septembrie 2009, Dan Diaconescu, in calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a amenintat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, atit direct, cit si prin intermediul lui Dorel Parv, sa ii dea 200.000 de euro pentru a nu dezvalui "opiniei publice fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana respectiva, cum ar fi detinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzactii imobiliare ilicite". Primarul ar fi platit efectiv 30.000 de euro si 4.200 lei lui Doru Parv, potrivit procurorilor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.