Economic

Decizie importanta pentru soarta ArcelorMittal Roman:

Ziarul de Vrancea
20 aug 2010 457 vizualizări
CA al producatorului de tevi din otel ArcelorMittal Tubular Products Roman (PTRO) consulta actionarii in vederea unei majorari de capital sau dizolvarea companiei, intrucit activul net a scazut la mai putin din valoarea capitalului social, in urma pierderilor inregistrate anul trecut.

Compania a consemnat anul trecut pierderi de 203,1 milioane lei, in crestere cu 10% fata de rezultatul negativ din anul 2008, de 183,6 milioane lei. In perioada 2007 - 2009 ArcelorMittal Tubular Products Roman a inregistrat pierderi de 427 milioane lei, iar pentru acest an conducerea companiei estimeaza un rezultat negativ de 36 milioane lei. Cel mai recent an in care compania a obtinut profit a fost 2006, cind a consemnat un cistig de 8,1 milioane lei. "In situatia in care nu este aprobata dizolvarea societatii, in scopul cresterii activului net si utilizarii sumelor incasate in activitatea curenta si pentru satisfacerea creditorilor, este supusa AGA aprobarea in principiu a majorarii capitalului social, urmind a fi convocata o alta adunare in cadrul careia sa se hotarasca cu privire la modalitatea efectiva de majorare, astfel incit aceasta sa fie conform prevederilor legale", se spune in convocatorul transmi, joi, pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti. Cele doua optiuni vor fi analizate la 23 septembrie. O propunere similara a fost analizata in iulie la ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), unde s-a respins dizolvarea companiei si a fost aprobata o suplimentare de capital in valoare de 397,6 milioane lei, prin aport in numerar.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.