Economic

S-au limpezit apele in conflictul dintre Comvex si ArcelorMittal

Ziarul de Vrancea
19 aug 2010 639 vizualizări
CNVM a revocat decizia prin care a aprobat oferta de preluare a Comvex Constanta (CMVX) lansata de ArcelorMittal deoarece operatorul portuar a cistigat la inalta Curte de Casatie si Justitie un proces cu grupul siderurgic privind o majorare de capital din 2008.

La finalul lunii aprilie, inalta Curte de Casatie si Justitie a dat cistig de cauza Comvex intr-un proces in care ArcelorMittal a contestat anularea actiunilor subscrise de una dintre subsidiarele sale la o majorare de capital de la operatorul portuar. In urma deciziei, participatia subsidiarei ArcelorMittal, Expert Placement Services Limited, a scazut sub 33%, nivelul de la care compania trebuie sa deruleze o oferta obligatorie de preluare, potrivit legislatiei pietei de capital. Conducerea Comvex a inregistrat la 5 august valoarea noului capital social al companiei la Oficiul Registrului Comertului, iar Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a revocat decizia prin care a aprobat lansarea ofertei de catre ArcelorMittal, se arata intr-un comunicat transmis miercuri bursei de societatea din Constanta. Casa de avocatura "Bostina si Asociatii" a transmis ulterior un comunicat in care arata ca a asistat Comvex in "blocarea primei tentative de preluare ostila" pe piata de capital din Romania, dar ca trebuie stabilit si cine ii va despagubi pe actionari. "Este un succes de care sintem mindri, faptul ca am fost consultanti in blocarea primei tentative de preluare ostila de pe piata de capital din Romania. Ramine insa de vazut cine ii va despagubi pe actionari", a declarat, in comunicat, avocatul senior Andrei Sarban, care a condus echipa de avocati in acest litigiu. In octombrie 2008, capitalul social al Comvex a fost suplimentat cu aproape 3,1 milioane lei, de la 11 milioane lei la 14,1 milioane lei, suma care nu include subscrierea Expert Placement Services Limited. La acea data, Consiliul de Administratie al Comvex a anulat actiunile subscrise de Expert Placement Services Limited, in valoare de 1,9 milioane lei, si a returnat banii. Conducerea Comvex a motivat decizia prin faptul ca subsidiara ArcelorMittal nu avea dreptul sa participe la majorarea capitalului intrucit nu a derulat o oferta de preluare in termen de doua luni de la data atingerii pragului de 33% din actiunile companiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.