Economic

CUP isi modifica statutul in septembrie

Iulia Crețu
14 aug 2010 714 vizualizări
Adunarea Generala a Actionarilor a Companiei de Utilitati Publice SA Focsani a fost convocata pentru data de 9 septembrie.

Conform legislatiei, convocarea AGA nu se poate face decit cu 30 de zile inainte. La intrunirea de la inceputul lunii viitoare, mandatarul Consiliului Local Focsani in AGA, Aurel Bourcianu, potrivit deciziei Legislativului municipal, va vota modificarea statutului societatii. Pina pe 9 septembrie, si Consiliile Locale din Adjud, Panciu, Odobesti si Marasesti isi vor desemna mandatarii sa actioneze in consecinta in AGA. Cit priveste transferul actiunilor, daca la Odobesti sau Adjud exista consens politic de transfer la Consiliul Judetean, la Marasesti, "cel mai sarac oras", dupa cum este denumit de edili, se pare ca se va tine cu dintii ca putinul profit al CUP sa ramina in visteria locala. Potrivit structurii actionariatului SC CUP SA Focsani, CL Focsani detine 98,9010% din capitalul social total, CL Odobesti are 0,2480%, CL Adjud - 0,3550%, CL Panciu - 0,2480%, iar CL Marasesti - 0,2480%. "La intrunire, conform hotaririi Consiliului Local Focsani, se va vota pentru aprobarea modificarii in actul constitutiv al societatii. La Adunare este un singur punct pe ordinea de zi, acesta. La vot vor participa si reprezentantii CL din restul oraselor. Pe moment, schimbarea actului constitutiv nu are nici un efect, nu produce efecte juridice, ci mareste aria de miscare a actiunilor prin transferul (vinzarea) si/sau cesiunea, transferul fara plata. In cazul in care se accepta cererea CJ va fi nevoie de o noua hotarire de la CL, iar intr-o viitoare sedinta, AGA sa aprobe solicitarea. Insa nu este obligatoriu ca solicitarea initiala sa ramina asa, e posibil sa se ajunga la parteneriate si detineri in asociere de actiuni", ne-a declarat Aurel Bourcianu, mandatarul Consiliului Local Focsani in AGA al CUP. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.