Economic

Vom vedea o deteriorare semnificativa a economiei SUA

Ziarul de Vrancea
13 aug 2010 473 vizualizări
Economia SUA, cea mai mare din lume, se indreapta catre o deteriorare semnificativa, in conditiile in care nu va mai beneficia de masuri de stimulare, iar politicile bugetare se vor orienta catre austeritate, apreciaza Nouriel Roubini, profesor de economie la New York University, citat de Les Echos

"Vom vedea o deteriorare semnificativa a economiei SUA. in al doilea trimestru, cresterea va fi de 1-2%. in primul semestru, economia a profitat de relansarea bugetara si monetara, de ajutoare pentru credite imobiliare, etc. Toate acestea se schimba rapid", a afirmat Roubini intr-un interviu acordat publicatiei franceze. El apreciaza ca politicile bugetare de austeritate vor afecta cresterea economica, iar obiectivul principal al populatiei, companiilor si chiar al statului va deveni reducerea datoriilor. "Spre finele acestui an, economia va inceta sa progreseze. Pe ansamblul celui de-al doilea semestru, Produsul Intern Brut va avansa cu 1,5%. In prima jumatate a anului viitor, cresterea se va apropia de nivelul modest de 1%, iar rata somajului va ramine ridicata. Toate acestea reprezinta o recesiune a cresterii, nu una tehnica", a mentionat economistul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.