Economic

Filmul furturilor din conturi de la Credit Europe Bank

Ziarul de Vrancea
12 aug 2010 653 vizualizări
Zeci de persoane din Brasov au ramas cu conturile bancare goale, prejudiciul e de cel putin un milion de lei

Citeva zeci de persoane care aveau depozite la o banca din Brasov au reclamat ca le-au fost golite conturile, in care se aflau sume mari de bani, numai din verificarea a sase reclamatii stabilindu-se ca prejuduciul este de peste un milion de lei. Potrivit adjunctului sefului Comisariatului pentru Protectia Consumatorului Brasov, Ionel Spataru, 11 persoane au reclamat ca nu mai au bani in conturi, iar reprezentanti ai Comisariatului si ai bancii au declansat anchete in acest caz. Conform sursei citate, pina in prezent au fost verificate sase dintre reclamatii, stabilindu-se ca prejudiciul creat titularilor de cont este de peste un milion de lei, cea mai mare suma sustrasa din contul unei persoane fiind de 70.000 de euro.


Politistii au cinci suspecti


Conducerea institutiei bancare din Brasov unde mai multi clienti au fost pagubiti, fiindu-le golite conturille, a facut plingere penala impotriva unei angajate a bancii, care ar fi responsabila de prejudiciul creat, evaluat la cel putin un milion de lei. "Cu privire la informatiile aparute in presa referitoare la disparitia unor sume de bani din conturile unor clienti ai Credit Europe Bank Sucursala Brasov, va aducem la cunostinta ca in urma sesizarilor primite din partea unor clienti ai sucursalei, in data de 30 iulie, am demarat o ancheta interna pentru investigarea plingerilor", se arata intr-un comunicat al Credit Europe Bank. Totodata, banca a sesizat, la 5 august, Parchetul de pe linga Judecatoria Brasov pentru demararea cercetarilor. Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Brasov a anuntat, ieri, ca politistii au cinci suspecti in cazul sesizat la sucursala din Brasov a Credit Europe Bank, unde mai multi clienti au reclamat ca le-au disparut banii din conturi, printre suspecti fiind si o persoana din conducerea bancii. Conform sursei citate, Politia a fost sesizata in 5 august de catre reprezentantii sucursalei Brasov a Credit Europe Bank cu privire la faptul ca s-au retras in mod ilegal sume de bani din conturile unor clienti. Pina in prezent, politistii au cinci suspecti in acest caz: o persoana din conducerea sucursalei, trei operatori ghiseu si un casier, care sint cercetati in stare de libertate, pentru fals informatic si frauda informatica. "Imediat dupa sesizare, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor s-au deplasat la sediul sucursalei si au solicitat declansarea unui audit bancar. Conform raportului de audit partial, din patru conturi bancare a fost retrasa, in mod ilegal, suma de 365.000 de lei", a declarat, ieri, comisar sef Liviu Naghi, purtator de cuvint al IPJ Brasov.


"Mi-a spus sa-mi vad de treaba mea"


Comisarul sef adjunct al Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Ionel Spataru, afirma ca vicepresedintele Credit Europe Bank, unde mai multe persoane au fost prejudiciate cu cel putin un milion de lei, i-ar fi sugerat sa ajunga la o "solutionare amiabila" a acestui caz. "In timp ce efectuam controlul la banca am primit un telefon de la vicepresedintele bancii, Mirela Bordea, care ne-a sugerat sa ajungem la o solutionare amiabila a cazului. Practic, mi-a spus sa-mi vad de treaba mea. Efectiv i-am inchis telefonul", a declarat Ionel Spataru. Potrivit acestuia, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Brasov a aplicat bancii o sanctiune de 50.000 si a dispus ca in timp de 15 zile sa restituie clientilor banii. De asemenea, banca va mai fi amendata cu cite 50.000 pentru fiecare sesizare facuta de catre clienti in legatura cu disparitia banilor din conturi. Vasile Saceanu, fiul unei cliente care a pierdut 70.000 de lei, a declarat ca mama sa a constatat disparitia banilor din cont in urma cu doua saptamini. "Nu i-au dat nici o speranta ca isi va recupera banii. Astazi am venit la banca impreuna cu mama mea, iar ei i s-a facut rau si am chemat ambulanta. Cind am cerut explicatii ni s-a spus ca o functionara a bancii, Otilia Negrila, ar fi fugit cu banii", a spus Vasile Saceanu.


(POZa: conturi-goale-credit europen bank.jpg) LEGENDA: Suspectii de la Credit Europe Bank, aflati in vizorul Politiei, sint cercetati pentru fals informatic si frauda informatica



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.