Economic

Raiffeisen recomanda vinzarea de actiuni Petrom

Ziarul de Vrancea
11 aug 2010 600 vizualizări
Raiffeisen a imbunatatit recomandarea pentru actiunile Petrom (SNP) de la "pastreaza" la "cumpara" si a majorat pretul tinta pentru un titlu de la 0,375 lei la 0,4 lei, anticipind cresterea cotatiilor titeiului si aprecierea dolarului in prima jumatate din 2011

Decizia bancii reflecta, de asemenea, perspectiva mai buna privind profitabilitatea pe segmentul rafinare. "Petrom a raportat pentru al doilea trimestru din acest an rezultate pozitive surprinzatoare. Conducerea a reusit, in special pe segmentul rafinare, sa reduca pierderile, desi cu costul unei utilizari mai reduse a capacitatii si a unei productii mai mici", se arata intr-un comunicat al Raiffeisen Centrobank. Raiffeisen apreciaza, totodata, ca majorarea productiei din Kazahstan va ajuta compania sa profite de cresterea preturilor petrolului, in conditiile in care ritmul de productie pe segmentul upstream scade treptat in Romania. in acest context, operatiunile de explorare si productie vor ramine principalele generatoare de profit. Institutia de credit considera, de asemenea, ca o eventuala liberalizare a preturilor gazelor naturale pe piata romaneasca ar putea impulsiona profitabilitatea Petrom. "Operatiunile cu gaze naturale vor avea de suferit atita timp cit preturile gazelor de pe piata romaneasca ramin fixate, iar Petrom nu va putea exporta gaze romanesti pe pietele internationale. Utilizarea conductei Arad-Szeged este una dintre optiunile pentru accesarea pietelor liberalizate", se spune in comunicat. Analistii Raiffeisen mentioneaza ca fonduri aditionale ar putea fi utilizate pentru cumpararea de active legate de gaze naturale din zona Marii Caspice, care ar putea fi implicate in proiectul Nabucco.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.