Economic

Boc vorbeste despre 88.067 de concedieri in acest an

Ziarul de Vrancea
9 aug 2010 552 vizualizări
E un bilant de etapa, sintem in grafic, dar procesul continua. in fiecare domeniu de activitate vor ramine atitia oameni cit va fi nevoie", sustine premierul

Premierul Emil Boc a declarat recent, ca in acest an in sistemul bugetar au fost reduse 88.067 de posturi, din care 14.462 erau posturi vacante, iar 73.605 reprezentau posturi ocupate. El a adaugat ca pentru o parte dintre aceste posturi, procedurile de disponibilizare sint in derulare. Emil Boc a spus, intr-o conferinta de presa, ca in acest an, prin actele aprobate de guvern, un numar de 88.067 de posturi au fost disponibilizate. Potrivit premierului, 14.462 reprezinta posturi vacante, iar 73.605 erau posturi ocupate. "Pentru toate aceste disponibilizari exista acte normative, iar in unele situatii procedurile sint in derulare. Rezultatele muncii noastre de acum se vor vedea in 2011 si 2012. E un bilant de etapa, sintem in grafic, dar procesul continua. in fiecare domeniu de activitate vor ramine atitia oameni cit va fi nevoie", a afirmat premierul. Emil Boc a mai spus ca a facut apel ca restructurarile sa se faca pe baza de competenta. "Aceasta este cheia procesului de restructurare, si anume raminerea la slujba a celor competenti, iar ceilalti sa-si gaseasca alt loc de munca", a declarat premierul. Emil Boc a spus ca angajatii disponibilizati au posibilitatea sa se recalifice profesional sau sa-si gaseasca o slujba din cele 10.000 de locuri de munca vacante existente la nivel national. Potrivit acestuia, Guvernul va sprijini mediul privat pentru a putea absorbi forta de munca disponibilizata din sistemul bugetar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.