Economic

O treime dintre romani vor sa inceapa o activitate pe cont propriu

Ziarul de Vrancea
6 aug 2010 466 vizualizări
Aproape o treime dintre romani isi doresc sa inceapa in urmatorul deceniu o activitate pe cont propriu, semnificativ peste media globala, in timp ce 40% vor sa aiba un raport mai echilibrat intre viata profesionala si cea privata, reiese dintr-un studiu PricewaterhouseCoopers (PwC).

Totodata, 32% dintre respondentii din Romania au declarat ca in urmatorii 10 ani si-ar dori sa ocupe un post care sa presupuna mai multe responsabilitati si un salariu pe masura. Studiul PwC, intitulat "Managing Tomorrow\'s People", releva diferente semnificative intre barbati si femei in ceea ce priveste asteptarile profesionale. In timp ce 43% dintre barbatii romani declara ca si-ar dori sa inceapa propria afacere in urmatorii 10 ani, femeile, in proportie de 46%, isi exprima intentia de a petrece mai mult timp cu familia. La nivel global, 44% dintre respondenti au declarat ca se asteapta ca in urmatorii 10 ani sa acceada la o pozitie profesionala cu mai multe responsabilitati si sa aiba un venit mai substantial. in schimb, ponderea celor dispusi la o activitate de liber-profesionist este mai mica decit in Romania, respectiv 20%. Peter de Ruiter, Liderul Departamentului de consultanta fiscala si juridica al PwC Romania, arata ca cei doi ani de recesiune au schimbat atitudinea angajatilor fata de evolutia carierei. "Companiile trec de la modul de supravietuire la pregatirea pentru cresterea economica viitoare, dar sint constiente ca a relua angajarile in momentul de fata le-ar expune la noi riscuri, in conditiile in care situatia economica ramine volatila. In consecinta, angajatilor existenti li se cere sa faca mai mult, cu mai putine resurse. Studiul nostru arata faptul ca angajatii incep sa resimta presiunea, un numar mare de respondenti indicind faptul ca isi doresc un raport mai echilibrat intre viata profesionala si cea privata", afirma Peter de Ruiter. El considera ca presiunea companiilor ar putea afecta moralitatea si loialitatea angajatilor, care ar putea sa se transpuna intr-un "exod in masa" al celor mai talentati la momentul revenirii cresterii economice.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.