Economic

Becali, bun de plata pentru tranzactiile imobiliare din 2004-2008

Ziarul de Vrancea
6 aug 2010 539 vizualizări
Patronul clubului de fotbal Steaua trebuie sa achite retroactiv in contul TVA aferent vinzarilor de imobile suma de 3,3 milioane de euro

ANAF a stabilit in urma controalelor privind tranzactiile imobiliare derulate de George Becali in perioada 2004-2008 ca omul de afaceri are de platit aproximativ 14 milioane de lei (3,3 milioane de euro), suma reprezentind TVA si penalitati, au declarat surse din din cadul Fiscului. "ANAF a incheiat in a doua jumatate a lunii iulie controlul la persoana fizica George Becali. In urma verificarilor au fost stabilite sume suplimentare de plata reprezentind TVA si penalitati in valoare de 14 milioane de lei", au afirmat sursele. Potrivit reglementarilor din Codul de procedura fiscala, Becali are la dispozitie 30 de zile de la data comunicarii pentru a contesta decizia. Verificarile au inceput in luna decembrie a anului trecut, primul control fiind efectuat la locuinta omului de afaceri din Aleea Alexandru. "Ei mai incearca sa ma prinda cu nu stiu ce datorii, din 2005, 2006, de plata a TVA-ului. Dar nu au cum sa faca asta, totul e in regula. Eu sint linistit in privinta asta", a spus atunci Becali, care detine si firma ieseana aflata in insolventa Avicola SA. ANAF a initiat anul trecut inspectii fiscale la persoanele care au realizat tranzactii imobiliare in perioada 2006-2008, pentru a verifica daca trebuie platita TVA. Persoanele fizice care efectueaza tranzactii imobiliare in scop personal sint scutite de plata TVA, iar aceasta facilitate a fost utilizata de numerosi dezvoltatori, care au inregistrat transferurile in nume personal si nu prin intermediul unor firme. Fiscul considera insa ca dovedirea unor acte de comert derulate de o persoana fizica implica automat plata TVA.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.