Economic

Cistigul OMV Petrom a urcat de 4,6 ori in primul semestru

Ziarul de Vrancea
5 aug 2010 573 vizualizări
Profitul net al grupului OMV Petrom a crescut in primul semestru de 4,6 ori fata de perioada similara a anului trecut, la 1,526 miliarde lei (368,3 milioane euro), iar vinzarile au avansat cu 14%, la 8,343 miliarde lei (2,011 miliarde euro), calculate dupa standardele IFRS, a anuntat grupul.

In primele sase luni ale anului trecut compania a avut un profit net de 331 milioane lei si vinzari de 7,328 miliarde lei. Grupul a inregistrat in perioada aprilie - iunie 2010 un profit net de 719 milioane lei, cu mult peste cistigul din intervalul similar al anului trecut, de numai 6 milioane lei. Profitul din al doilea trimestru este cu 11% mai redus fata de cistigul din primele trei luni, de 807 milioane lei. Totusi, vinzarile din al doilea trimestru, de 4,409 miliarde lei, au fost cu 12% peste valoarea din perioada ianuarie-martie, de 3,934 miliarde lei. "Pe parcursul trimestrului al doilea din 2010 am continuat sa obtinem rezultate foarte bune, in pofida deteriorarii cererii pe piata, datorita disciplinei financiare, managementului strict al costurilor si optimizarii operationale. In Exploatare&Productie, productia s-a situat sub nivelul inregistrat in trimestrul II al anului trecut, deoarece declinul natural al productiei de titei si gaze din Romania nu a fost compensat integral de productia noilor sonde forate si cea aditionala obtinuta prin programul de reparatii capitale la sonde", a declarat in raportul financiar semestrial directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.