Economic

Boc vorbeste despre cresterea din start a lefurilor in ianuarie, dar FMI se opune

Ziarul de Vrancea
5 aug 2010 497 vizualizări
Premierul a mai afirmat ca al 13-lea salariu va fi eliminat

Salariile bugetarilor vor creste anul viitor in medie cu 10% raportat la nivelul diminuat din iulie, cu conditia eliminarii celui de-al 13-lea salariu, iar o posibila majorare suplimentara poate fi decisa la finalul restructurarii sectorului public, in functie de rezultatul acestui proces. Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la postul public de radio, ca aceasta situatie salariala rezulta din analizele Ministerului Finantelor. Seful Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, luni, ca fondul de salarii stabilit pentru anul viitor, corelat cu restructurarea a 60.000 posturi din sistemul public, permite o crestere salariala medie de peste 10%, pentru care ramine insa de stabilit cum va fi distribuita, in baza sistemului unitar. Marti, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca salariile din sistemul bugetar ar putea reveni incepind de anul viitor, in trepte, la nivelurile de dinaintea reducerii cu 25%. Pe de alta parte, Jeffrey Franks a spus ca autoritatile romane ar putea sa majoreze salariile bugetarilor anul viitor, in conditiile unui proces mai rapid al concedierilor, insa FMI recomanda ca scaderea cu 25% aplicata de la 1 iulie sa nu fie inversata. "Daca va exista un control ferm al cheltuielilor se va putea face loc pentru anumite majorari de salarii. Sfatul nostru este ca scaderea cu 25% a salariilor bugetarilor sa nu fie inversata anul viitor", a spus Franks. El a explicat ca o crestere a salariilor va putea avea loc doar in conditiile in care procesul concedierilor va fi unul mai accelerat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.