Economic

Berceanu: Privatizarea CFR Marfa e in stadiul decis in 2009

Ziarul de Vrancea
3 aug 2010 541 vizualizări
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, ieri, ca privatizarea CFR Marfa se afla in stadiul decis anul trecut, iar delegatia FMI a constatat acest lucru si a incurajat ministerul sa mearga pe aceasta directie.

"Privatizarea CFR Marfa se afla in stadiul pe care l-am decis anul trecut, a fost un studiu de fezabilitate, am facut o serie intreaga de pregatiri, deci e exact pe drumul pe care l-am stabilit. De altfel, delegatia FMI a constatat acest lucru si ne-a incurajat sa mergem pe aceasta directie", a afirmat Radu Berceanu. El a spus ca va trimite "toate aceste lucruri" si Comisiei Europene, pentru a primi un accept din partea CE si a sustinut ca reprezentantii Executivului european prezenti la Bucuresti l-au asigurat de sprijinul lor pentru toate aceste masuri. In luna mai, Guvernul s-a angajat in fata FMI si CE sa vinda pachetul majoritar de actiuni la CFR Marfa, potrivit Memoramdumului suplimentar de intelegere convenit de Romania cu FMI si UE. Executivul aplicase deja un program de reducere a personalului, primii 4.000 de salariati fiind disponibilizati la inceputul lunii martie. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat, in ianuarie, ca procedurile de privatizare vor incepe in acest an. Procesul de privatizare a CFR Marfa va incepe imediat, iar evaluarea ofertelor si derularea negocierilor vor avea loc spre sfirsitul acestui an, a declarat Radu Berceanu, in 14 ianuarie. Ministrul Transporturilor a spus ca Deutsche Bahn si compania austriaca de transport feroviar sint interesate sa intre pe piata din Romania, aratind ca un prim semnal l-a avut in vara anului trecut cind austriecii l-au angajat pe directorul general de atunci al CFR Marfa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.