Economic

Nu se iau în calcul noi taieri de salarii pentru 2010 si 2011

Ziarul de Vrancea
2 aug 2010 600 vizualizări
Discutiile dintre Guvern si FMI nu vor conduce la masuri suplimentare pentru 2010 si 2011, astfel ca nu se are în vedere o noua taiere de salarii, rezultatul fiind aplicarea celor existente pentru încadrarea în tintele de deficit bugetar, potrivit reprezentantului Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Discutiile care au avut loc intre autoritatile romane si reprezentantii FMI nu au condus la noi masuri care sa fie implementate in 2010 si 2011, astfel incit sa fie avute in vedere noi taieri de salarii, si asa mai departe", a spus Tanasescu. Salariile bugetarilor au fost reduse de la 1 iulie cu 25%, ca parte a unui program mai amplu privind reducerea cheltuielilor bugetare si cresterea veniturilor colectate, printre masuri fiind si majorarea TVA de la 19% la 24%.

Tanasescu a aratat ca rezultatul discutiilor de pina acum cu reprezentantii FMI a fost consolidarea masurilor care au fost deja stabilite, astfel incit implementarea lor sa conduca la un deficit bugetar in limita de 6,8% din PIB pentru acest an si de 4,4% din PIB pentru anul viitor. "în momentul de fata trebuie sa ne incadram intr-o limita de cheltuieli cu personalul, pe care am stabilit-o in acordul cu FMI. Este in principial ceea ce trebuie sa facem pentru consolidarea fiscala", a adaugat Tanasescu.

Romania s-a angajat in acordul cu FMI sa limiteze personalul din sectorul public la 1,29 milioane de salariati, ceea ce reprezinta disponibilizarea a 70.000 de salariati pina la inceputul anului viitor. Tanasescu a mai spus ca pe termen mediu si lung, respectiv pina la la finalizarea acordului in vara anului 2011, autoritatile vor rezolva si problema datoriilor statului catre mediul privat.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performanta stabilite pentru finele lunii iunie si in cadrul careia se discuta si despre un nou set de prognoze macroeconomice.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 8 ore, 35 minute, 26 secunde
Sa-i ia DRACUL pe toti politicienii ( pardon HOTII ) din Romania . Dupa ce au furat tot ce se putea fura, dupa ce si-au facut legi speciale ca numai ei sa traiasca, dupa ce si-au facut plinul ( vile citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.