Economic

Producatorii de BCA cer Guvernului strategia fiscal-bugetara pentru 2011-2013

Ziarul de Vrancea
31 iul 2010 694 vizualizări
Asociatia producatorilor de BCA solicita Guvernului sa elaboreze si sa anunte public strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2011-2013, necesara companiilor pentru definitivarea planurilor de afaceri.

"«PRO BCA» reaminteste ca in conformitate cu HG 187/15.03.2010 (privind elaborarea strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2011-2013, n.r.), pina la 20 mai ar fi trebuit definitivata si prezentata strategia fiscal-bugetara. Aceasta este indispensabila pentru orice companie, in vederea definitivarii planului de afaceri pe termen mediu", se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Potrivit sursei citate, mediul de afaceri nu are o idee clara asupra strategiei fiscal-bugetare si proiectelor de investitii din fonduri de stat, nici macar pentru anul 2011. Comparativ, in Germania, bugetul pentru anul 2011 si strategia fiscal-bugetara pe termen mediu au fost aprobate in iulie, noteaza asociatia.

în aceste conditii, "PRO BCA" solicita Guvernului ca pina la finele lunii septembrie sa prezinte un studiu privind evolutia prognozata a costurilor gazelor naturale din productie interna si import, precum si a cotei de import pentru intervalul 2011-2013. "Reamintim Guvernului ca in perioada septembrie-octombrie 2010, orice companie serioasa isi construieste bugetul pentru anul 2011 si isi revizuieste planul de afaceri pe termen mediu. Existenta elementelor solicitate (...) este de natura sa sprijine activitatea companiilor care activeaza in Romania si poate da un plus de incredere potentialilor investitori", se spune in comunicat.

Asociatia mai solicita Guvernului sa sprijine interesele producatorilor de materiale de constructii prin aprobarea prelungirii efectelor OUG 4/2010 privind somajul tehnic, pina la finele anului 2011. Totodata, producatorii de BCA cer anularea legii 332/2009, prin care s-a aprobat OUG 54/2009 privind stabilirea unor masuri temporare in domeniul gazelor naturale, care "favorizeaza in mod incorect anumiti producatori din Romania, dar dezavantajeaza in mod flagrant producatorii de materiale de constructii, obligindu-i sa plateasca pentru gaze naturale un pret mai mare, din cauza unei cote mai mari din import". "PRO BCA" reuneste companiile Macon, Celco, Xella RO, Soceram, Somaco Grup Prefabricate, Ecoblock si Alba Aluminiu.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.